Allergisygdomme, klinik 1

​I klinikken behandler vi allergi, efter henvisning fra din egen læge. Klinikken er Region Hovedstadens eneste højt specialiserede allergiafdeling for voksne. Klinikken​ modtager henviste patienter over 6 år. Find klinikkens patientinformationer her.​


Refusion for egenbetaling af allergivaccination

Region Hovedstaden har konstateret, at der i en periode har været en forkert praksis omkring egenbetaling af allergivacciner.

Det betyder, at nogle patienter, der har været i behandlingsforløb, ved en fejl selv har afholdt udgifter til vaccine som led i behandlingen på Afdeling for Allergi, Hud- og Kønssygdomme. Det har for nogle patienters vedkommende ikke været i overensstemmelse med reglerne. Det gælder dog kun vaccine givet som indsprøjtninger. Udgifter til vaccination i tabletform skal patienten selv afholde.

Der kan derfor søges om refusion for afholdte udgifter til vaccine givet som indsprøjtninger. Vi har ikke mulighed for at refundere udgifter til vacciner, der er købt for mere end 3 år siden, da kravet er forældet efter forældelsesloven (LBK nr. 1238/2015 Retsinformation).

Der skal fremsendes dokumentation for de afholdte udgifter.

Ansøgning om refusion

Ansøgning vedlagt dokumentation for udgifter skal sendes til Herlev og Gentofte Hospital:

Skriv til Gentofte Hospital med Digital Post via borger.dk (login med NemID).  

For vejledning om ansøgning:

Telefonnr.: 38673005
​​​​


 Velkomstinformation

 Information om allergier

 Undersøgelse og behandling af allergi

 Undersøgelse og behandling af astma

 Fødevareallergi og test

 Undersøgelse og behandling af nældefeber

 Generelle undersøgelser

 Information in English


Redaktør