Udretning af penis, operation med

Information om hvordan operation med udretning af penis foregår, og vigtige forholdsregler før og efter operation.

Om operationen

  • Operation med udretning af penis foregår som regel i lokalbedøvelse. Du bliver opereret på den side, hvor krumningen er mindst.
  • Under operationen bliver der sprøjtet saltvand ind i svulmelegemet, hvilket fremkalder en kunstig rejsning. På den måde kan kirurgen se, hvor han skal operere.
  • Operationen medfører en vis forkortelse af penis.
  • Operationen varer ca. 1 time.

Din forberedelse til operationen

Hvis du er i behandling med blodfortyndende medicin, skal du aftale med lægen, om du måske skal holde pause med medicinen inden operationen.

Det er vigtigt, at kroppen er ren for at forebygge infektion. Du skal derfor tage et brusebad på operationsdagen, inden du møder i afdelingen.

Operationsdagen

Du møder på sengeafsnittet, hvor sygeplejepersonalet viser dig til rette.

Inden du bliver kørt til operation:

  • får du udleveret rent tøj der består af lange strømper, underbukser og en speciel operationsskjorte, som du skal tage på.
  • skal du tage ur og andre smykker af.
  • skal du have identifikationsarmbånd på.

Du må gerne beholde evt. briller, høreapparat og tandprotese på.

På operationsstuen

Du får lagt lokalbedøvelse i form af 1-4 injektioner i det område, hvor du skal opereres.

Efter operationen

Du bliver kørt tilbage til opvågningsstuen. Her har du mulighed for at hvile dig og få lidt at spise og drikke, inden du tager hjem.

Smertebehandling

Lokalbedøvelsen varer et par timer .Ved smerter kan du tage en tablet Paracetamol (f.eks. Panodil, Pinex, Pamol) 1 gram op til 4 gange i døgnet og/eller en tablet Ibuprofen 400 mg op til 3 gange i døgnet.

Gode råd

Hvis du har fået fuld bedøvelse, bør du ikke køre bil, motorcykel eller andet køretøj i 24 timer efter bedøvelsen, da du stadig kan være påvirket af medicin.

Du bør tage den med ro de første 24 timer for at undgå hævelse og blødning, men undgå at ligge mere end højst nødvendigt. Der er anlagt en stram for-binding omkring din penis for at undgå blødning og hævelse. Penis skal ligge op ad maven, og skal holdes på plads med et par tætsiddende under-benklæder eller nettrusser.

Ved vandladning skal du trække forbindingen tilbage, så den ikke bliver våd. Efter det første døgn, kan du fjerne forbindingen, og tage et brusebad. Du kan blot duppe såret tørt.

Trådene opløser sig selv, og falder af efter ca. 3 uger.

Du må ikke have seksuelt samvær i ca. 6 uger.

Udenlandsrejse

Du er ikke automatisk dækket af en almindelig rejseforsikring efter en operation. Du skal derfor kontakte dit rejseforsikringsselskab og høre nærmere.

Henvendelse ved komplikationer

Komplikationer forekommer sjældent. I tilfælde af blødning, hævelse og misfarvning kan du lægge en ispose på.

Såfremt du får feber, kraftige smerter eller hævelsen ikke forsvinder og der tilkommer rødme/varme omkring såret, skal du i de første 24 timer efter udskrivelsen henvende dig til Afdeling for Urinvejssygdomme, Sengeafsnit 1 på telefonnummer 38 67 28 42.

Efter de første 24 timer kan du i dagtimerne på hverdage henvende dig til Urinvejssygdomme, Klinik 1 på telefon 38 68 01 40 eller til din egen læge.

Aften, nat og weekend skal du kontakte Akuttelefonen 1813, hvorefter du bliver henvist til nærmeste Akutmodtagelse.

Redaktør