Opskrifter på kalorierige mellemmåltider

Information om forskellige mellemmåltider, som er kalorierige.

Koldskål

4 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
3½ dl ymer
5½ dl kærnemælk
1 dl piskefløde
Vanilje, citron og sukker efter smag

Æggeblommerne piskes let med sukker. Kærnemælk, ymer og fløde blandes i. Smages til med sukker, citron og vanilje.

Koldskålen kan holde sig 2 døgn i køleskabet.

Banan smoothie (2 glas)

2 dl appelsinjuice
2 dl ymer
½ dl piskefløde
1 banan
1 tsk. sukker

Appelsinjuice, ymer, fløde, banan og sukker blendes.

Banan smoothie kan holde sig 1 dag i køleskabet.

Avocadomos

1 avocado 
½ dl creme fraiche (38 %)
Citron, salt og peber

Avocadoen moses, blandes med creme fraichen og smages til med citron, salt og peber.

Ymerfromage

5 blade husblas, udblødt og smeltet
½ l ymer
3-4 spsk. sukker
½ stang vanilje 
2 dl piskefløde pisket til flødeskum

Ymeren smages til med sukker og vanilje. Den smeltede husblas røres i. Flødeskummet vendes forsigtigt i. Når fromagen begynder at stivne, hældes den i en skål og stilles i køleskab 3-4 timer.

Flødeis (parfait)

½ l piskefløde
5 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
Korn af ½ stang vanilje

Æggeblommerne røres med sukker og vanilje. Fløden piskes stiv og vendes i æggemassen. Smages til med f.eks. kaffe, likør, chokolade eller frugt pure.

Isen sættes i fryseren i 3-4 timer.

Kold sovs/dressing

Creme fraiche eller ymer smages til med f.eks.:

  • krydderurter
  • citron og karry
  • paprika, tomatpure og tabascosovs
  • hvidløg og persille
Redaktør