Det går op og op i stedet for op og ned

Den målrettede indsats for at øge produktiviteten har givet resultat: De seneste tal viser, at produktiviteten er steget med hele 7,6%, hvilket er den 3. største vækst i landet .

I foråret glædede vi os over, at patienttilfredsheden på Gentofte Hospital var steget i årets landsdækkende undersøgelse og at hospitalet på dette punkt var placeret over landsgennemsnittet – men som et skår i glæden, viste hospitalets produktionstal samtidigt en nedgang i produktiviteten. Dette var baseret på tal fra 2011.

Nu er der grund til at glædes over god udvikling på begge områder. De seneste tal publiceret denne uge viser nemlig, at vi fra 2012 til 2013 havde en produktivitetsudvikling på 7,6% og at det var den tredje største vækst i hele landet. Den landsgennemsnitlige produktivitetsudvikling var 3,2% og for Region Hovedstaden var den 3,1%. Udviklingen bringer Gentofte Hospital op på indeks 98, hvor 100 er landsgennemsnittet.

-Produktiviteten har været et indsatsområde både ledelsesmæssigt og i MED-udvalgene og vores medarbejdere skal anerkendes og roses for, at vi nu kan se, at vi er blevet bedre til at udnytte vores kapacitet, siger vicedirektør Lars Juhl Petersen, der peger på, at fokus på at forbedre og forenkle arbejdsgange samt at udnytte kapaciteten mere effektivt har givet den gode effekt. - De nye tal dokumenterer, at vi på Gentofte Hospital sideløbende har formået både at øge produktiviteten og forbedre patienttilfredsheden, tilføjer Lars Juhl Petersen.

Rapporten er i dag omtalt i adskillige medier

Læs f.eks. mere om rapporten på www.alti​nget.dk

Læs hele rapporten her.

Læs Villabyernes omtale af "Akutklinikkens bruger er tilfredse" fra d. 27. jan. her.


Redaktør