Stroke-genkendelse ved hjælp af kunstig intelligens

​Jonathan Wenstrup er læge og ph.d.-studerende på Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital. I sin forskning fokuserer Jonathan på at forbedre genkendelsen af stroke ved opkald til 1-1-2 og 1813

Vent...

Ved at analysere opkald fra 2015-2020 har han og hans gruppe samarbejdet med firmaet Corti om at udvikle en kunstig intelligens til at lytte til opkald fra 1813 og identificere patienter med stroke.

Resultaterne er bemærkelsesværdige: Den kunstige intelligens genkender flere strokepatienter og udløser færre "falske alarmer" end de menneskelige telefonoperatører, som blev testet på opkald fra 2021.

- Forskningen kan føre til brug af kunstig intelligens til stroke genkendelse på 1-1-2 og 1813 og potentielt føre til, at flere patienter hurtigere får den rigtige behandling for stroke. Det vil kunne give færre senfølger for patienterne og kan redde liv, lyder det fra Jonathan Wenstrup, der er én af otte udvalgte yngre forskere, der præsenterer deres studier ved hospitalets årlige Forskningens Dag d. 7. november.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor