Specialisterne kommer til patienterne - også i Atlanterhavet

​Borgere med skulder- eller albueproblemer på Bornholm og Færøerne får nu flere gange om året besøg af kirurger fra Herlev og Gentofte Hospital. 

Vent...

​De dygtige folk i Skulder- og albuesektionen fra Afdeling for Led- og Knoglekirurgi her på hospitalet har gennem mange år opereret patienter fra både Bornholm, Færøerne og Grønland.

Men hvor de bornholmske patienter tidligere var nødt til at rejse til København flere gange i forløbene, så har vi nu optimeret samarbejdet. Det betyder at overlæge Anne Kathrine Belling Sørensen og hendes kollega Bo Sanderhoff Olsen, specialister i skulder- og albuekirurgi, rejser til Bornholm på skift én dag hver måned. Her vurderer de patienterne tæt på eget hjem.

Samtidig er sygeplejersker fra Bornholms Hospital oplært, så al forberedelse og efterbehandling kan foretages der. Det betyder, at nogle patienter nu kan blive klargjort på Bornholm – opereret på Herlev og Gentofte Hospital – og tage tilbage igen samme dag.

​Foto: Anne Kathrine Belling Sørensen under et besøg på Færøerne​


For Færøernes vedkommende rejser Anne Kathrine eller en kollega nu også til Klaksvik tre gange om året, og ser patienterne inden de bookes til operation. Specialisten bor ved siden af sygehuset og ser 30-40 patienter i løbet af ugen, og vurderer deres behov. Under opholdet kan der også laves 6-8 mindre skulderoperationer. De større operationer skal dog fortsat laves på Herlev og Gentofte Hospital.

- Det giver rigtig god mening både for patienterne og for mig som kirurg. Det giver noget ro for patienterne, at de møder den, der skal operere dem, og i nogle tilfælde færre ture frem og tilbage. For afdelingen i Gentofte er fordelen også en bedre planlægning af den operative procedure i god tid, og på det personlige plan er det spændende, og ikke mindst givende at bidrage til en god oplevelse for patienterne, fortæller Anne Kathrine Belling Sørensen.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor