Selvopløselige marvsøm til behandling af underarmsbrud hos børn

Komplicerede underarmsbrud hos børn kræver ofte kirurgi med metalmarvsøm (metalpinde), som så skal fjernes igen ved endnu en operation. Men Morten Jon Andersen, børneansvarlig speciallæge på Afd. for Led- og Knoglekirurgi, Herlev og Gentofte Hospital, har undersøgt en anden vej, nemlig selvopløselige marvsøm, som gradvist opløses i kroppen over to år.

Vent...

Næsten hvert andet barn oplever et knoglebrud i barndommen, og underarmsbrud er blandt de mest almindelige. Når bruddene er komplicerede, er kirurgi ofte nødvendig med metalmarvsøm (metalpinde), som så skal fjernes igen ved endnu en operation efter 6-12 måneder.

Men Morten Jon Andersen, børneansvarlig speciallæge på Afd. for Led- og Knoglekirurgi har undersøgt en anden vej, nemlig selvopløselige marvsøm, skabt af det sikre PLGA-materiale, som gradvist opløses i kroppen over to år.

Det er både ufarligt, smertefrit og mærkes kun sjældent af patienterne.

-Resultaterne af vores forskningsprojekt var meget positive: Alle børnenes brud helede, og de havde normal funktion af armen og ingen smerter blot tre måneder efter operationen. Derfor kan vi konkludere at selvopløselige marvsøm er en sikker og effektiv løsning, fortæller Morten Jon Andersen og fortsætter:

-Ved at bruge marvsøm der opløser sig selv, sparer vi børn for unødvendige indlæggelser, bedøvelse og operation. Familier undgår bekymringer og tabt arbejdsfortjeneste. Samtidig kan hospitalet og samfundet bruge tiden og ressourcerne bedre.

Morten er én af de forskere, der den 7. november, deler deres spændende resultater, når vi afholder hospitalets årlige Forskningens Dag.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor