Regional ledelsespris for "Medmenneskelig ledelse" til Afdeling for Kræftbehandling

Chefsygeplejerske Puk Vad Vestergaard og cheflæge Lisa Sengeløv fra Afdeling for Kræftbehandling, modtog prisen torsdag, fordi de har skabt en stærk kultur baseret på nærvær, ordentlighed, loyalitet og medmenneskelighed. 

Vent...

​Vinderne af årets ledelsespriser er blevet hyldet på regionens ledelseskonference den 3. november. Hvert af de tre vinderpar gik hjem med 33.000 kroner til brug i afdelingen.

Der er i år tre ledelsespriser frem for én. Det sker for at anerkende, at god ledelse kan bedrives på mange forskellige måder. Og i kategorien Medmenneskelig ledelse var Puk Vestergaard og Lisa Sengeløv, der modtog hæderen.

Det fremhæves blandt andet at de arbejder på et grundlag af en stærk kultur med værdier som nærvær, ordentlighed, loyalitet og medmenneskelighed. Og at den ledelsesstil har skabt en afdeling, der kontinuerligt undersøger og udvikler kvaliteten af mødet med patienterne – i samarbejde med patienterne.

Det sker i både faste og veletablerede brugerpaneler og i ad hoc patientinddragelse, og det har skabt en kultur med høj faglig stolthed og en positiv omgangsform mellem medarbejderne, som bemærkes af patienterne og fremmer deres oplevelse af at blive godt behandlet i afdelingen.

- Vi er utrolig stolte og glade, ikke bare på egne vegne, men også på vegne af ledere og medarbejdere i afdelingen i det hele taget. Vi lykkes kun på grund af dem. Og så er vi ikke mindst taknemmelige for at regionen har valgt os. Det er en flot pris, som afspejler det vi som ledere finder særligt vigtigt, og bestræber os på at føre ud i livet hver dag, siger Puk Vestergaard og Lisa Sengeløv.

I indstillingen af de to fremhæves det også, at når man tør åbne sig og lytte til dét, der er svært for andre – hvad end det er en patient eller en medarbejder – så får man værdifuld viden til at kunne handle. Men ofte er det tilstrækkeligt at lytte og give plads til bekymringer og frustrationer, og dette greb indgår som en del af den kultur, afdelingsledelsen står i spidsen for.

I kategorien Værdibaseret Sundhed var Herlev og Gentofte også med i opløbet – her var cheflæge Line Lunde Larsen og chefsygeplejerske Tine Marie Bech Nielsen, Afd. for Hjerne- og Nervesygdomme, i top 2.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor