Forskertalent fra Herlev og Gentofte Hospital modtager Boserupprisen 2020/22

​Læge og ph.d. Yunus Colak modtager prisen for sin forskning inden for lungesygdomme. Prisen blev uddelt ved en ceremoni d. 2. april i Domus Medica

Vent...

Boserupprisen gives som en anerkendelse for en særlig lægevidenskabelig indsats, og til en særdeles lovende forsker.

- Jeg er enormt beæret og ydmyg over at modtage Boserupprisen. Det er en betydelig anerkendelse af min forskning indenfor lungesygdomme især KOL og astma, siger Yunus Colak. Han blev tildelt prisen i 2020, men på grund af corona-situationen modtager han den først nu. Han er dermed også den seneste modtager af prisen.


 

Ved tildelingen var Yunus Colak ansat ved Klinisk Biokemisk Afdeling på Herlev og Gentofte Hospital og havde i en alder af bare 32 år seks års forskeruddannelse samt vejledt fire yngre forskere. I mellemtiden har han fået antaget sin medicinske doktorgrad, som han forsvarer senere i år, og arbejder på lungemedicinsk afsnit på hospitalet. Her vil han fortsætte sin uddannelse til speciallæge i lungesygdomme.

- Jeg forsker til daglig i lungesygdommene KOL og astma for at finde frem til ny viden der vil optimere forebyggelse, diagnostik og behandling. I øjeblikket arbejder jeg meget med tidlig KOL, eftersom KOL er en sygdom, som udvikles over lang tid. Oftest bliver patienter med KOL diagnosticeret meget sent i forløbet, når de allerede har udviklet svær luftvejsobstruktion, hvor medicinen er mindre effektiv. Ved at identificere KOL meget tidligt i forløbet vil vi være bedre til at forhindre eller bremse sygdommens udvikling, uddyber Yunus Colak.

Boserupprisen er en uansøgt personlig hæderspris på 100.000 kr., der uddeles af fondsbestyrelsen i Overlæge Johan Boserup og Lise Boserups Legat.
 

Over halvdelen af prismodtagerne er senere udnævnt som professorer i deres respektive felt. Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor