​​

Forsker fra Herlev og Gentofte Hospital modtager svensk pris for fremragende diabetesforskning

​Jesper Johannesen modtager den svenske Børnediabetes Fonds Johnny Ludvigsson-pris for hans store bidrag til forståelsen for mekanismerne bag udviklingen af type 1-diabetes.​

Vent...


Jesper Johannesen, diabetesforsker og overlæge i pædiatrisk endokrinologi på Afd. for Børn og Unge på Herlev og Gentofte Hospital, har fået tildelt den svenske Børnediabetes Fonds Johnny Ludvigsson-pris. Prisen hædrer de mest fremtrædende nordiske forskere inden for type 1-diabetesområdet.

Priskomitéen lægger i deres begrundelse vægt på Jesper Johannesens store og mangeårige videnskabelige engagement, der betegnes som et væsentlig bidrag til bedre at forstå mekanismerne bag udviklingen af type 1-diabetes:

"Jesper Johannesen har i mere end 25 år udført både klinisk og grundvidenskabelig forskning i type 1-diabetes med fokus på afklaring af stofskifte- og hormonelle forhold hos børn og unge med diabetes. Han har et meget stort videnskabeligt output inden for både klinisk og præklinisk diabetesforskning og har været drivkraften i at organisere flere internationale forskningssamarbejder inden for diabetesområdet. Gennem denne indsats har Jesper Johannesen udvist et stort videnskabeligt engagement og har bidraget væsentligt til en øget forståelse af de underliggende mekanismer for udvikling af diabetes."

Jesper Johannesen er glad og beæret over at modtage Børnediabetesfondens anerkendelse for hans arbejde indenfor klinisk forskning i type 1-diabetes hos børn:

– Mit håb er, at vi gennem denne forskning både nu og i fremtiden kan hjælpe mange børn med type 1-diabetes og deres familier med at opnå et blodsukkerniveau, der er så tæt på det normale som muligt. At modtage denne pris bekræfter vigtigheden af denne udfordrende opgave, som jeg vil fortsætte med stor respekt for disse familier, siger Jesper Johannesen, der også er medlem af Diabetesforeningens Diabetesråd og forskningsudvalg, til den svenske Børnediabetes Fond.

Med Johnny Ludvigsson-prisen "Fremragende pædiatrisk diabetesforskning i Norden" følger et beløb på 250.000 svenske kroner svarende til cirka 187.000 danske kroner.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor