Første skridt taget mod Gentofte som fyrtårn for brystundersøgelser og -kirurgi

Den regionale klinik for brystkræftscreening på Gentofte Hospital er genåbnet i fine nyindrettede lokaler med helt nyt mammografiudstyr. Flytningen er første skridt i en række tiltag, om i løbet af 2022 vil sætte sit præg på hospitalet og gøre hospitalet til centrum for brystkræftudredning og brystkirurgi i Region Hovedstaden
Vent...

​Inden længe flytter Afdeling for Brystundersøgelser fra Rigshospitalet og Herlev til Gentofte i brystkræftscreeningens tidligere lokaler. Senere på året flytter Afdeling for Brystkirurgi også ind på Gentofte fra sin nuværende placering på henholdsvis Rigshospitalet og Herlev Hospital, hvilket vil gøre Gentofte til hjemsted for at Skandinaviens største brystkirurgiske enhed.

I første omgang er det altså klinik for brystkræftscreening, som har åbnet i nye rammer, fortæller leder af det regionale screeningsprogram for brystkræft, Ilse Vejborg, som samtidig er ledende overlæge på Afdeling for Brystundersøgelser på Herlev og Gentofte Hospital.  Brystkræftscreeningsklinikken på Gentofte er en af regionens fem screeningsklinikker.


- Det nye mammografiudstyr, som nu er opsat og taget i brug på alle fem mammografiscreeningsklinikker i Region Hovedstaden, giver en endnu bedre billedkvalitet og dermed mere sikker diagnostik. Desuden øges komforten, idet billedtagning med det nye udstyr er hurtigere og behovet for kompression af brysterne er reduceret, fortæller Ilse Vejborg, der også fremhæver de nye velindrettede lokaler.


Næste trin er når først Afd. for Brystundersøgelser og siden Brystkirurgi flytter ind i Gentofte.

- Samlingen af alle brystundersøgelser på Gentofte sammen med samling af brystkirurgien, vil betyde at ekspertisen også samles og dermed give bedre patientflow og høj kvalitet i udredning og behandling. Afdelingen vil blive udstyret med det nyeste udstyr på markedet og alle former for brystdiagnostik vil kunne udføres der, uddyber Ilse Vejborg.

Også vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital, Bodil Ørkild, ser frem til samlingen

- Ved at samle udredning og operation på ét sted danner vi et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne og hvor vi samtidig får gode muligheder for at tilgodese forskning og uddannelse samt videreudvikling af patientforløbene, så de tilpasses de nye muligheder, der er kommer for både udredning og behandling. Kompetencerne bliver samlet, og der bliver færrest mulige overgange for patienterne, siger vicedirektør Bodil Ørkild.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor