​​

En fest­dag for sy­geplej­en

​Det bugnede af sygeplejefaglig viden på tværs af afdelinger og specialer, da en række af hospitalets forskere og oplægsholdere delte deres viden på årets sygeplejesymposium foran mere end 120 deltagere. Et af højdepunkterne var overrækkelsen af hospitalets sygeplejepris.

Vent...


Der var godt fyldt i auditoriet på Herlev, da årets sygeplejesymposium løb af stabelen 12. maj på Florence Nightingales fødselsdag. Det traditionsrige symposium har holdt pause de sidste to år på grund af corona-epidemien, men nu var det tilbage og denne gang med et program fyldt med oplægsholdere fra hospitalets egne rækker. ​​

- Vi er stolte af vores egne forskere, og vi har så rigelige mængder af forskning, som vi gerne vil præsentere i dag. Omdrejningspunktet for symposiet er den gode solide sygepleje, og derfor tager forskningen også afsæt i helt konkrete sygeplejeproblemer, sagde vicedirektør René Priess i sin velkomst.

Og så gik det ellers løs med videndeling om alt fra 'Patientinvolvering i Akutmodtagelsen' og 'Søvn hos indlagte patienter efter operation' til 'Helhedsorientert rehabilitering for kræftpatinter' og 'Forskning & Fertilitet'. 

Heidi Shil Eddelien fik overrakt sygeplejeprisen  

Et af symposiets højdepunkter er uddelingen af hospitalets sygeplejepris, som i år går til Heidi Shil Eddelien fra Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme.


Vicedirektør René Priess overrakte prisen og sagde bl.a. i sin tale til prismodtageren:

- Du opfylder alle kriterierne for vores sygeplejepris. Du er som person ekstremt dedikeret. Du brænder for at skabe gode patientforløb for patienter ramt af stroke. Din viden er blevet brugt i forbindelse med den landsdækkende stroke-kampagne Red Hjernen – hvor vi alle sammen lærte at tjekke 'Stræk, Snak, Smil' og straks ringe 1-1-2. Du har sat et stort forskningsmæssigt aftryk på sygeplejen og på vores hospital – og det kan du være stolt af.

For Heidi Shil Eddelien betyder det meget at modtage sygeplejeprisen:

- Det er en enorm anerkendelse fra direktionen, men også fra min afdelingsledelse, som har indstillet mig. Det sætter stroke på dagsordenen og kommer også patenterne til gavn. De 25.000, der følger med prisen, har jeg øremærket til en tur til Australien, hvor jeg skal kigge på akutberedskabet og den tidlige behandling af strokepatienter - Australien er foran os på det område.​​

Se filmklip af prisoverrækkelsen her (1.07 min.)


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor