Donation på seks mio. kr. til skræddersyet immunterapi

​NEYE Fonden har valgt Center for Cancer Immunterapi og professor Inge Marie Svane som en af to modtagere af årets donation. Pengene skal bruges til at etablere mere skræddersyet immunterapi. 

Selvom immunterapi kan være en meget effektiv behandling til kræftpatienter, er der stadig mange, der ikke opnår en god effekt. Derfor er det nødvendigt at udnytte den nyeste viden og avancerede teknikker til at gøre behandlingen mere skræddersyet til den enkelte patient og derved øge chancen for effekt.

Det bliver der nu mulighed for med en donation NEYE Fonden på seks mio. kr. til Center for Cancer Immunterapi og centerleder og professor Inge Marie Svane, Herlev og Gentofte Hospital.

- Pengene kommer til et gøre en afgørende forskel for, at vi kan få projektet om præcisionsmedicin i gang. Projektet skal hjælpe til at gøre immunterapi til kræftpatienter endnu mere effektiv, og vi ønsker at finde frem til de bedste mål for immunsystemets angreb af kræftcellerne i den enkelte patient, fortæller Inge Marie Svane.

- Det er et stort og dyrt projekt, der omfatter udvikling af teknikker til at afdække genfejl (mutationer) og deraf afledte kræftproteiner (neo-antigener), der er gode til at aktivere immunforsvaret. Baseret på den viden er det målet at etablere mere præcise former for immunterapi (kræftvacciner og T-celleterapi), der er individuelt tilpasset kræftpatienten, fortsætter hun.

NEYE Fonden har gennem 40 år doneret overskuddet fra den familieejede taske- og kuffertkæde til kræftforskning. I år er der netop uddelt 12 mio. kr. til to projekter, hvoraf Center for Cancer Immunterapi er den ene modtager. I de seneste to år har fonden uddelt mere end 30 mio. kr. til kræftforskning. 

Redaktør