Dansk professor modtager international pris for forskning i astma

​Professor Klaus Bønnelykke, der forsker ved Dansk BørneAstma Center (COPSAC) på Herlev og Gentofte Hospital, modtog søndag ”Romain Pauwels Research Award”. Prisen gives for excellent forskning indenfor lungemedicin og er den største af sin slags i Europa. 

Vent...

Klaus Bønnelykke modtog prisen på European Respiratory Society´s internationale kongres i Madrid. Udover æren følger også 50.000 Euro, som skal anvendes til ny forskning.

- Jeg er meget beæret over, at et stort udvalg af forskere indenfor både voksen- og børnelungemedicin har valgt at give prisen til mig. Det føles som et stort skulderklap for mange års arbejde og giver motivation til den fremtidige forskning, siger Klaus Bønnelykke.

 Stærkt forskningsmiljø

Klaus Bønnelykke har i sin forskning fokuseret på at forstå årsager til astma, eksem og allergi, især med fokus på den rolle vores gener spiller. Det har blandt andet resulteret i vigtige opdagelser af risiko-gener, ligesom hans forskning har været beskrevet i nogle af de højest rangerede internationale tidsskrifter.

 

- Det er vigtigt for mig at understrege, at prisen ikke kun er en cadeau til mig, men til hele COPSAC. Jeg har haft den fornøjelse at være med i COPSAC næsten siden begyndelsen for mere end 20 år siden. I dag er der ca. 50 engagerede, sjove og dygtige ansatte med en meget alsidig baggrund, som arbejder tæt sammen. Uden dem kunne jeg ikke lave min forskning, der kombinerer både klinik og basalforskningsmetoder, forklarer han.

 Skræddersyet behandling og forebyggelse

I sin fremadrettede forskning vil Klaus Bønnelykke fokusere på årsagerne til børneastma. Målet er at udvikle skræddersyet forebyggelse og behandling af børneastma med et særligt fokus på børn med svær astma.

- Vi får større og større indsigt i, at børn har forskellig genetisk sårbarhed for astma og har forskellige typer af astma. Derfor er det ikke logisk at behandle alle ens. Min forventning er, at vi i fremtiden kan bruge vores viden til at skræddersy anbefalinger til den enkelte og dermed gøre både behandling og forebyggelse mere effektiv, forklarer Klaus Bønnelykke.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor