Dansk BørneAstma Center nomineret til Årets Forskningsresultat

​Professor Hans Bisgaard og Dansk BørneAstma Center fra Herlev og Gentofte Hospital er netop blevet nomineret til læserprisen Årets Forskningsresultat på Videnskab.dk.

Vent...

​Det er studiet ”Fiskeolie under graviditet forebygger astma hos børn”, som har givet professor Hans Bisgaard og Dansk BørneAstma Center nomineringen.

Der har i alt været 93 indstillinger fra bl.a. institutledere, forskere og kommunikationsmedarbejdere, hvoraf 10 vigtige opdagelser er blevet udvalgt og nomineret til Årets Danske Forskningsresultat 2016. Du kan læse om prisen og nomineringerne på videnskab.dk (Åbnes i en ny fane).

Alle kan stemme frem til 22. februar

Året Danske Forskningsresultat er en læserpris. Afstemningen foregår på videnskab.dk frem til den 22. februar, hvor alle har mulighed for at afgive en stemme.

Fiskeolie under graviditet forebygger astma hos børn

Studiet viser, at risikoen for at få astma falder med 30 procent, hvis barnets mor har spist fiskeolie i de sidste 3 måneder af graviditeten.

- Det er i sig selv massivt. Kan vi forebygge ⅓ af børneastmatilfældene i befolkningen med fiskeolie, har vi fundamentalt ændret tilgangen til forebyggelse af en sygdom, som vi har forsøgt at forstå gennem mange år, siger Hans Bisgaard.

Studiet er et dobbeltblindet, randomiseret, placebo-kontrolleret studie, og det bliver kaldt et “supersolidt, spændende, enormt grundigt og kæmpestort” af forskerkollegaer.

Læs mere om resultatet: Fiskeolie til gravide forebygger astma hos deres børn (Åbnes i en ny fane)

Du kan læse mere om Dansk BørneAstma Center på deres hjemmeside: copsac.com (Åbnes i en ny fane)

 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor