Hans Bisgaard modtager Novo Nordisk Prisen 2019

​Hans Bisgaard modtager Novo Nordisk Prisen 2019 for sin banebrydende forskningsindsats for at forstå, hvordan astma og andre inflammatoriske sygdomme opstår tidligt i livet.

Vent...

​”Da jeg var barn, gav min læge mig en seddel med i skole, hvor der stod, at jeg ikke skulle deltage i fodbold. Jeg måtte nøjes med at se på. Det er klart, at det påvirker én ikke af kunne gøre de samme ting som ens klassekammerater.”

Ligesom mange andre oplevede Hans Bisgaard som barn de fysiske og psykologiske konsekvenser af at have astma. Det er også en af ​​hovedårsagerne til, at han har dedikeret de seneste 35 år af sit liv til at undersøge årsagerne til sygdommen og forbedre behandlingen af ​​børn, der lider af astma.

”Astma er den mest almindelige kroniske sygdom i barndommen. Det er også den mest almindelige årsag til at blive indlagt på hospitalet som barn. Børn skal kunne udfolde sig fysisk. Astma forhindrer dem i at gøre det. De psykologiske konsekvenser kan dog være endnu større. Hvis du f.eks. ikke vælges til fodboldholdet i skolen, føler du dig anderledes end de andre,” siger professor Hans Bisgaard, der er overlæge og leder af Dansk BørneAstma Center ved Herlev og Gentofte Hospital.

Hans Bisgaard modtager Novo Nordisk Prisen 2019 for sin banebrydende forskningsindsats for at forstå, hvordan astma og andre inflammatoriske sygdomme opstår tidligt i livet, og hvordan man kan forbedre behandlingen af ​​disse sygdomme. Prisen er på tre mio. kr. og uddeles af Novo Nordisk Fonden.

Hans Bisgaard har i sin karriere gennemført talrige kliniske studier, der har ført til optimeret behandling af børn med astma. Han gik bl.a. forrest ved indførelse af inhalerede steroider hos småbørn, som viste sig at være meget effektive til at dæmpe astmasymptomer. Senere var han central i udviklingen af leukotrien-antagonister til behandling af børneastma.

”Jeg er utrolig glad, overrasket og stolt over at modtage Novo Nordisk Prisen. Jeg ser den som en anerkendelse af vigtigheden af ​​at arbejde sammen på tværs af videnskabelige felter, og at det kan føre til store resultater. Jeg vil gerne sende en tak til alle de familier, som har deltaget i vores studier, samt dem, jeg har arbejdet sammen med i min karriere – uden dem havde jeg ikke stået her i dag,” siger Hans Bisgaard.

Læs meget mere om den fornemme pris og om forskningen på Dansk BørneAstma Center.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor