Anabolske steroider giver bivirkninger mange år efter misbruget

​Forskerhold fra Herlev og Gentofte Hospital har påvist, at det også på lang sigt er dyrt for helbredet at snyde sig til større muskler. 

Impotens, manglende sexlyst og depression.

Det er prisen for at snyde sig til store muskler ved at tage anabolske steroider, og det koster i flere år efter, den sidste dosis er sprøjtet ind i kroppen.

Det viser ny forskning fra Herlev og Gentofte Hospital, der netop er offentliggjort.

- Det giver en lang række ubehagelige bivirkninger at tage anabolske steroider: træthed, impotens og nedsat sexlyst er blot nogle af dem. Vores undersøgelse viser, at symptomerne fortsætter i mange år efter brug af de anabolske steroider, fortæller Jon Rasmussen, der har stået i spidsen for undersøgelsen. Han er læge og ph.d studerende på Medicinsk Afdeling, Herlev Hospital. 

I samarbejde med kolleger på Center for Endokrinologi og Metabolisme på Herlev Hospital og med Caroline Kistorp, overlæge og forskningslektor som forsøgsansvarlig har Jon Rasmussen undersøgt data for en række forskellige mænd. Han har sammenlignet 37 mænd, der tager anabolske steroider, 33 der tidligere har taget dem og 30 mænd, der aldrig har brug anabolske steroider. Hos mændene, der tidligere havde taget anabolske steroider, var der i gennemsnit gået to og et halvt år fra sidste indsprøjtning.

- Steroiderne gør, at mænd bliver dårligere til at producere testosteron selv, og 40 procent af de tidligere misbrugere havde stadig bivirkninger, fortæller Jon Rasmussen.

Du kan læse hele undersøgelsen her.​

 

Redaktør