​​

Amerikansk forskerpris til Gentofte-læge

​Læge, ph.d. og seniorforsker Nicklas Brustad fra Dansk BørneAstma Center på Herlev og Gentofte Hospital modtager prisen for sin forskning i den gavnlige effekt af D-vitamin på børns knoglesundhed

Vent...


Prisen er den amerikanske Thrasher Research Fund´s Early Career Award og med den følger godt 180.000 kroner.


- Jeg er selvfølgelig stolt, da prisen er en flot anerkendelse af vores forskningsresultater og tildeles på baggrund af et studies potentiale til at ændre klinisk praksis indenfor pædiatri. Helt konkret betyder det også, at vi kan fortsætte vores planlagte undersøgelser af børnenes knoglestatus senere i barndommen, siger Nicklas Brustad.

 

I sin forskning har 31-årige Nicklas Brustad tidligere påvist, hvordan tilskud med højdosis D-vitamin i løbet af graviditeten øger knoglestyrken og reducerer risikoen for knoglebrud i de første leveår med udgangspunkt i et stort dansk randomiseret klinisk studie på 700 børn (COPSAC2010 kohorten).

 

Herudover forsker Nicklas i, hvordan vi med simple kostforebyggende tiltag allerede under graviditeten kan reducere risikoen for at udvikle en lang række af de mest almindelige sygdomme i barndommen herunder astma, allergi, eksem og infektioner.

 

- Prisen skal bruges til videre forskning indenfor emnet og giver os mulighed for at følge børnenes knogleudvikling med skanninger, der afslører vigtig information om mineralindhold og knogletæthed ved en opfølgende 13-års klinisk undersøgelse af den store gruppe af børn i COPSAC2010 kohorten, som er blevet fulgt tæt siden 2010. Herudover registrerer vi kontinuerligt alle frakturer gennem barndommen. Vi kan således blive klogere på den langsigtede effekt af D-vitamin på børns knoglesundhed, som både er blevet givet som højdosissupplement i et randomiseret klinisk studie under graviditeten og løbende bliver målt i blodet hos børnene, siger Nicklas Brustad.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor