Heidi Shil Eddelien

​God sygepleje i hele patientforløbet hjælper patienter med stroke videre

"Stroke er den hyppigste årsag til handicap hos voksne i Danmark. Derfor er det helt afgørende, at vi forsker i det sammenhængende patientforløb til gavn for patienten. Der er stor forskel på at overleve stroke, og på at leve med stroke." 

Sådan siger sygeplejerske og ph.d.-studerende Heidi Shil Eddelien fra den Neurovaskulære Forskningsenhed, som har viet sin tid og sit engagement til at undersøge, hvordan patienter med stroke kommer bedst muligt tilbage til livet. 

​For sin dedikerede tilgang og sine forskningsresultater har hun netop modtaget Herlev og Gentofte Hospitals Sygeplejepris, der bliver uddelt en gang om året.

Hendes forskning har blandt andet klarlagt, hvilke faktorer, der afgør, om patienter kommer rettidigt på hospitalet med stroke. Eddeliens forskning blev brugt til den landsdækkende stroke-kampagne Red Hjernen, der opfordrede til STRÆK – SNAK – SMIL.

Stort tillykke til Heidi Shil Eddelien, der får overrakt sygeplejeprisen på hospitalets sygeplejesymposium 12. maj, hvor hun også holder oplæg.  
Redaktør