Patientstøtte fra Røde Kors

​Som frivillig patientstøtte fra Røde Kors, hjælper du patienter og pårørende med at finde vej til og fra deres behandlingssted - og giver ekstra støtte i for eksempel Akutmodtagelsen og i Prøvetagningen. 

De frivillige patientstøtter er "den pårørende, som ikke kunne være med".

Som frivillig patientstøtte hjælper du for eksempel patienter i ankomstområderne med at finde vej til deres behandlingssted. Kniber det med at gå, kan du transportere patienten i en kørestol mellem indgang og behandlingssted.

I venteværelserne i Akutmodtagelsen, Prøvetagningen (blodprøver og EKG) og i klinikker hjælper du som patientstøtte med til at gøre ventetiden lettere, ved at tilbyde patienterne nærvær, en snak, lidt at drikke eller måske lidt praktisk hjælp. 

Dit arbejde er frivilligt og ulønnet, men din tilstedeværelse kan betyde utrolig meget for et medmenneske. Det gør en forskel at have én at tale med, holde i hånden eller bede om lidt praktisk hjælp.


Vil du være patientstøtte?

For at blive frivillig patientstøtte i Røde Kors, skal du være venlig, udadvendt og glad for at hjælpe andre. Du skal være fyldt 25 år og have mulighed for at arbejde en aftalt dag i 3-4 timer hver uge eller mere. 

Herlev Hospital arbejder de frivillige patientstøtter på hverdage mellem kl. 8 og 15 i ankomstområderne, hverdage mellem kl. 12 og 19 i Akutmodtagelsen.


På Gentofte Hospital arbejder de frivillige i venteværelserne på hverdage mellem kl. 9 og 15. I Akutklinikken er de frivillige til stede i hverdagene fra 12-19. I weekenderne er der tillige behov for patientstøtter fra 12-16.

Hvis du ønsker at høre mere om dine muligheder for at være patientstøtte, skal du kontakte Søs Stadil, der er aktivitetsleder i Røde Kors:Redaktør