Om Rengøringsenheden

​Vi holder hospitalet rent for at forhindre smittespredning og infektioner, og for at give patienter og pårørende en god oplevelse.

Rengøringsenheden udfører rengøring efter kvalitetsstandarden DS INSTA 800 og hygiejnestandarden DS 2451-10. Sidstnævnte erstattes i løbet af 2016 af NIR, Nationale Infektionshygiejniske Retningslinje for rengøring i hospitals- og primærsektoren. I henhold til standarderne udfører enheden rengøring i alle hospitalets lokaler efter en nærmere bestemt klassificering af lokaletyper. Enhedens akutteam udfører særlige opgaver i forbindelse med isolationsrengøring, bl.a. betjening af hospitalets Glosair desinfektionsrobotter.

​Vores hospitalsmedhjælpere, rengøringsteknikere og serviceassistenter gør rent på hospitalet med 2 klare formål. At hindre smittespredning og infektioner, og at hospitalet er pænt og imødekommende for dig som gæst på hospitalet.

Da vi kommer helt ud i krogene, er vi måske dem der kender hospitalet allerbedst, og vi sætter en ære i at passe på hospitalet - både i Herlev og i Gentofte.

Standarder for hospitalsrengøring

Vi følger de gældende standarder for hospitalsrengøring. Standarderne kan hentes her:

Læs om De Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer om generelle forholdsregler  Sundhedssektoren på hygiejne.ssi.dk

Læs om DS Insta 800 hos Dansk Standard

Redaktør