Støtte og rådgivning efter brystoperation

​​Så længe du er i et forløb på Afdeling for Brystkirurgi, kan vi tilbyde dig støtte og rådgivning. Mange patienter har dog også brug for anden støtte, fx at tale og møde ligesindede, der selv har haft en kræftsygdom. ​

​Brug dine kontaktpersoner 

Afdelingen har en velfungerende kontaktpersonordning, hvilket indebærer at alle patienter får tildelt en lægefaglig kontaktperson og en sygeplejefaglig kontaktperson. Kontaktpersonerne kan bruges under indlæggelsen - både af patient og pårørende - og man kan ringe til dem efter udskrivelsen.

Tilbud i din kommune

Find ud af hvilke sundheds- og forebyggelsestilbud der tilbydes i din kommune.

På sundhed.dk's hjemmeside kan du søge på tilbud i din kommune eller region.   

Lokal patientstøtte 

Der findes adskillige centre i Danmark, som tilbyder rådgivning og støtte til kræftpatienter, pårørende og børn og unge.  

Du kan læse mere om hvilke tilbud der findes på kræftens Bekæmpelses hjemmeside.
Kræftens Bekæmpelse har derudover tilbud om deltagelse i sorggrupper for fx børn til kræftpatienter og de kan henvise til diverse netværk for patienter og pårørende.

Patientforeningen 'De Brystoper​erede' 

De brystopererede (DBO) er en selvstændig patientforening, og har mere end 2000 medlemmer. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til sygdommen samt for bedre vilkår og behandlingsmuligheder for kvinder, der har brystkræft. 
Alle som har eller har haft brystkræft kan blive medlem af DBO.

Se DBO's hjemmeside.Redaktør