Om forskning

​Behandling af smertepatienter er ikke den eneste opgave for smertecentret. Også forskning spiller en væsentlig rolle i centrets virke. 

​​​

​Tværfagligt Smertecenter forsker inden for smerteområdet og ofte i samarbejde med andre forskningsinteresserede og Forskningsenheden i Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling på Herlev Hospital​. Der er i afdelingen ansat en ph.d.-studerende, således at der hele tiden er forskningsaktivitet.
Læs mere om Forskningsenheden i Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling på Herlev Hospital​s hjemmeside.

Forskningen er placeret på højt nationalt og internationalt niveau, og smertecentret stiler mod offentliggørelse af forskningsresultater i internationale tidsskrifter samt ved kongresser i Danmark og i udlandet.

De væsentligste forskningsområder i smertecentret er bl.a. undersøgelse af smertevurdering og sammenhænge mellem smerteoplevelse og livskvalitet.

Yderligere har smertecentret forsket i kroniske underlivssmerter hos kvinder ligesom behandling med morfin og morfinlignende stoffer også er et interesseområde.

Ph.d.-afhandlinger udgået fra Tværfagligt Smertecenter


Sys Loving: "Female chronic pelvic pain in Denmark: Prevalence and associated socio-demographic and clinical related factors with a specific focus on pelvic floor muscle dysfunction" 

Ph.d.-afhandling, Københavns Universitet 2013


Nanna Johannesen: "Smertens socialitet. Bidrag til nye forståelser af det lidelsesfulde i liv med kroniske smerter"

Ph.d.-afhandling, Københavns Universitet 2011


Jesper Dirks: "The heat/capsaicin model in acute pain research: validation and clinical relevance demonstrated via gabapentin" 

Ph.d.-afhandling, Københavns Universitet 2003


Gertrud Andersen: "Langtidsbehandling af cancerpatienter med morfin. Relationer mellem morfinmetabolisme, smerter og bivirkninger" 

Ph.d.-afhandling, Danmarks Farmaceutiske Universitet, februar 2001


 


Redaktør