Sarmiento-bandage

Du har fået anlagt en Sarmiento-bandage, fordi du har et brud på din overarm. I denne patientinformation kan du læse om Sarmiento-bandagen, og hvordan du skal forholde dig, mens du har den på.

Hvad er en Sarmiento-bandage?

Du har fået anlagt en Sarmiento-bandage, fordi du har et brud på din overarm. En Sarmiento-bandage er en blød glasfiberbandage med justérbare velcrobånd, som får bandagen til at passe til præcis din brækkede overarm. Bandagen presser på overarmens muskler, hvorved der skabes bedst mulig kontakt mellem knogleenderne.

Må bandagen tages af?

Du må kun tage bandagen af, når du skal i bad. Når du tager bandagen af, skal du ikke skille den ad, men blot løsne velcrobåndene og lægge den fra dig, så den ser ud som på ’Figur 1’ nedenfor.

Vejledning

Sarmiento-bandagen får du lagt på i Skulder-, Albue- og Håndkirurgi, klinik 1, men når du kommer hjem, skal du selv kunne justere bandagen og tage den på efter bad. Følg derfor vejledningen på næste side.

Figur 1:

Billede af sarmiento-bandagen.
Billede af sarmiento-bandagen.

 

Figur 2

Billede af medarbejder bandagen placeret på skulder og overarm.
  • Placér den større del af bandagen (1) på overarmens yderside.
  • Placér den mindre del af bandagen (2) på overarmens inderside. Bandagedelene skal sidde, så du kan bøje albuen uden gener i albue og armhule.

Figur 3

På billedet ses en medarbejder med fæstningsbåndet ført bagom ryggen.
  • Før fæstningsbåndet under modsatte arm og bagom ryggen.
  • Før derefter båndet gennem det sorte spænde og fastgør det på forsiden af overkroppen ved hjælp af velcrobåndet. 

Figur 4

På billedet ses en medarbejder med velcrobånd ført under armen.
  • Spænd de to velcrobånd om overarmen, så du sikrer dig, at bandagen sidder støttende og bekvemt. Den må ikke sidde for løst, men heller ikke for stramt, da det kan foråsage hævelse. 

 

Figur 5

På billedet ses en medarbejder forfra med sermiento-bandagen lagt på.
  • Sermiemto-bandagen er nu lagt rigtigt på.
Redaktør