Merlin®, automatisk hjemmemonitorering af ICD via

Information om automatisk hjemmemonitorering af ICD via Merlin®, hvordan apparatet sættes op og vigtige forholdsregler.

Hvad er en Merlin-boks?

En Merlin-boks er en elektronisk boks, der overvåger (monitorerer) din ICD, og sender vigtige informationer til os. På denne måde kan du blive fulgt af hospitalet hjemmefra. Boksen kaldes derfor også en hjemmemonitoreringsboks.

Billedet viser apparatet Merlin

Opstart af Merlin-boksen

For at få din ICD til at kommunikere med Merlinboksen skal du opsætte boksen, som beskrevet i vejledningen, der følger med boksen. Når Merlinboksen er opsat, sker de fremtidige sendinger helt automatisk.

Sådan fungerer Merlinboksen

Vi kan følge funktionen af din ICD via hjemmemonitoreringsboksen. Boksen tjekker ICD’en med jævne mellemrum og sender automatisk data til os, hvis der har været noget usædvanligt. En bioanalytiker og en læge gennemser sendingerne.

Hvis alt ser fint ud på sendingerne, tager vi ikke kontakt til dig. Du modtager derfor ikke noget svar på, at vi har modtaget dine sendinger, medmindre vi vurderer, at der skal ændres på programmeringen af din ICD eller laves medicinske ændringer. I så fald ringer vi til dig, og aftaler en tid til en ekstra kontrol i klinikken.

I tilfælde af at boksen ikke kan få kontakt til din ICD, modtager vi en alarm, hvorefter vi kontakter dig telefonisk.

Hjemmemonitoreringsboksen har ingen påvirkning på funktionen af din ICD, og den fungerer udelukkende som en ekstra monitorering. Udover den automatiske monitorering via boksen, skal du møde til kontrol i klinikken 1 gang årligt.

Rejser

Boksen kan medbringes ved de fleste udlandsrejser, men det er ikke en nødvendighed. 

Genstart ved signalsvigt

Da Merlin-boksen sender via det mobile netværk, sker det ind imellem, at der er svigt i signalet. I disse tilfælde kan det ske, at lamperne forrest på boksen blinker. Sker dette, skal du gøre følgende:

  • Sluk for strømmen til boksen, eller tag strømforsyningen ud.
  • Tilslut strømforsyningen igen, og tænd for strømmen. Dette lader boksen genstarte. Den lille grønne lampe på forsiden lyser, mens boksen starter op, og de gule lamper på fronten bevæger sig fra venstre til højre. Det tager omkring et halvt minut for boksen at genstarte.
  • Tryk 2 gange på den hvide startknap. Nu er boksen igen klar til at modtage sendinger fra ICD’en.

Hvis du bliver dårlig

Merlinboksen kan kun aflæse tekniske data fra ICD’en. Derfor skal du fortsat selv kontakte læge, vagtlæge, Akutklinik eller ringe 112, hvis du får det vedvarende dårligt.

Spørgsmål til hjemmemonitoreringsboksen

Hvis du har spørgsmål om din hjemmemonitoreringsboks, kan du kontakte klinikkens bioanalytiker på: Telefon 38 77 34 37

Redaktør