Manuel Hjemmemonitorering af looprecorder via Carelink ®

Information om manuel hjemmemonitorering af looprecorder via Carelink ®, og forholdsregler der skal følges i tilfælde af forværring.

Aktiver din looprecorder

Når du oplever symptomer, tager du din aktivator, lægger den over din looprecorder og trykker på knappen med hjertet. Aktivatoren vil blinke grønt, og et flueben vil vise sig når aktivatoren har fået kontakt til looprecorderen. 

Herefter gemmer looprecorderen en optagelse af din hjerterytme. Looprecorderen gemmer 7 minutter bagud i tid og 3 minutter frem.

Et billede af en looprecorder.
Used with the permission of Medtronic
(c) 21. Dec. 2021 Medtronic

Hvis du når at besvime er det vigtigt, at du alligevel aktiverer looprecorderen, når du vågner op igen. Eftersom looprecorderen gemmer 7 min bagud i tid, får vi en optagelse af din hjerterymte under besvimelsen. 

Instruer evt. din partner/familie i hvordan, man aktiverer looprecorderen.

Et billede af en looprecorder og aktivator.
Looprecorder og aktivator. Used with the permission of Medtronic
(c) 21. Dec. 2021 Medtronic

Din loop recorder kan blive aflæst med hjælp af en telemedicinsk boks, Carelink. Med denne boks, kan information fra din looprecorder sendes via internettet til en bioanalytiker i Pacemakerklinikken.

Hvis alt ser fint ud på sendingerne, tager vi ikke kontakt til dig. Du modtager derfor ikke noget svar på, at vi har modtaget dine sendinger, med mindre der ses hjerterytmeforstyrrelser. I så fald vil vi ringe til dig og aftale en tid til ekstra kontrol i klinikken.

Det er vigtig, at du kontakter Pacemakerklinikken ved symptomer. Din looprecorder kan kun gemme 3 optagelser.

Opstart Carelink-boksen

Sammen med boksen får du både en mundtlig og skriftlig vejledning i, hvordan du opsætter din looprecorder til at kommunikere med boksen.

Når du har fået udleveret en Carelink-boks er det vigtigt at lave en prøvesending, når du kommer hjem, så vi kan se, at systemet virker.

Et billede af en Carelink-boks.
Carelink boks og mobilsender. Used with the permission of Medtronic
(c) 21. Dec. 2021 Medtronic

Rejser

Carelink-boksen kan medbringes ved de fleste udlandsrejser, men det er ikke en nødvendighed.

Du kan finde adresser på de hospitaler, der kan kontrollere din looprecorder, mens du er ude at rejse, her på firmaets hjemmeside: www.medtronic.com/traveling.

Hvis du bliver dårlig

Carelink-boksen kan kun aflæse tekniske data fra din looprecorder. Derfor skal du fortsat selv kontakte læge, Akutklinik eller ringe 112, hvis du får det vedvarende dårligt.

Yderligere spørgsmål

Hvis du har spørgsmål omkring din Carelinkboks, kan du kontakte klinikkens bioanalytikere på: Telefon 38 67 34 37

Redaktør