Forstuvet led mellem kraveben og skulderblad

Efter et forstuvet led mellem kraveben og skulderblad er blevet behandlet, skal tunge løft og skub undgås, til smerterne er aftaget.

Kort om besøget

Vi har undersøgt dig og konstateret, at du har skadet leddet mellem kravebenet og skulderbladet, det kalder vi også AC-leddet eller skulderhøjdeleddet. Vi har givet dig en slynge på for at aflaste din skulder.

Når du kommer hjem

Kontakt din egen læge, hvis smerter eller hævelse forværres

Smerter i leddet er almindeligt, når du har en skade. Leddet kan også få en bule og hæve lidt. Symptomerne forsvinder i løbet af et par uger. Undgå tunge løft og skub i denne periode.

Du skal ringe til din egen læge, hvis smerterne fortsætter eller hvis skulderen er meget hævet i mere end en uge.

Tag smertestillende medicin, så længe du har ondt

Du skal tage smertestillende medicin, så længe du har ondt. Du kan købe smertestillende medicin i håndkøb. Læs på pakken, hvor meget medicin du må tage. Hvis du har brug for ekstra behandling af dine smerter, skal du kontakte din egen læge.  

Brug et isomslag

Du kan lave et isomslag til din skulder, hvis du har smerter. Brug fx en pose is og læg et viskestykke rundt om, så huden ikke kommer i direkte kontakt med isen. Læg isomslaget på 3-5 gange dagligt i 20-30 minutter ad gangen.

Brug en slynge

Hvis du har mange smerter, kan det hjælpe at tage en slynge på armen en gang imellem. Som regel er det kun nødvendigt i de første 1-3 uger.

Få undersøgt din skulder ved din egen læge

Efter 2-3 uger bør du få undersøgt bevægeligheden i din skulder hos din egen læge.

Bevæg din arm

Bevæg armen mange gange dagligt i alle retninger til smertegrænsen. Lægen kan have lagt en plan for, hvor meget du må belaste eller bevæge armen, og den skal du altid følge.

Du må dyrke motion, når hævelse og smerter er væk

Når skulderen ikke længere gør ondt eller er hævet, kan du dyrke motion. Det er vigtigt, at du starter gradvist op og hele tiden mærker efter, hvordan din krop reagerer. Planlæg din træning, så du er så godt smertedækket som muligt, mens du træner. Du må gerne træne til smertegrænsen, men det må ikke gøre ondt, når du træner.

Værd at vide

Fortæl om din oplevelse

Vi vil meget gerne høre fra dig med både ris og ros omkring dit ophold på hospitalet. Du kan finde kontaktoplysninger på vores hjemmeside www.gentoftehospital.dk. Hvis du overvejer at klage over din behandling, kan du kontakte hospitalets patientvejledere, som er uvildige rådgivere. På www.regionh.dk/patientrettigheder kan du læse mere om mulighederne for at klage.

Dine personlige data

Region Hovedstaden anvender de personoplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse.
Du kan læse mere om formålet med anvendelsen samt dine rettigheder på vores hjemmeside: www.regionh.dk/persondatapolitik 

Få mere viden

Redaktør