Event-recorder, optagelse af hjerterytme med

Information om optagelse af hjerterytme med Event-recorder, og hvilke forholdsregler der skal følges.

Hvad er en event-recorder?

En event-recorder er et apparat, der kan registrere og optage hjerterytmen i en aftalt periode. Apparatet er på størrelse med en lille mobiltelefon. Det tilsluttes elektroder på brystkassen.

Et billede af en mand med event-recorder.

Aktiviteter

For at kunne forklare dine symptomer, skal vi have en optagelse af det, der generer dig. Det er vigtigt, at du gør som du plejer, mens du har apparatet på. Hvis du ved, hvad der kan fremprovokere dine anfald, kan du forsøge at gøre dette.

Hvordan bruger du apparatet?

På forsiden af apparatet sidder en knap. Hvis du vil lave en optagelse, aktiverer du apparatet ved at trykke på knappen. Derudover har apparatet også en automatisk optagefunktion.

Skema til optagelser

Du får udleveret et skema sammen med apparatet. Når du optager, skal du samtidig skrive dato, klokkeslet, dine symptomer/hvad du mærker, og hvad du laver/aktivitet (f.eks. sidder stille, dyrker motion).

Virker apparatet?

Foran på apparatet er et lille, blinkende lys. Hvis det ikke blinker, skal batteriet skiftes. Batteriet skal skiftes af personalet i Hjertesygdomme, klinik 1.

Når du bader

Du skal tage apparatet af, når du tager bad. Vi viser dig, hvordan du tager det af og på. Apparatet tåler ikke vand.

Når du sover

Det er en god idé at tage en tætsiddende undertrøje eller T-shirt på, som kan holde på apparat og ledninger. Hvis du aldrig har symptomer om natten, behøver du ikke at have apparatet på om natten.

Aflevering af apparatet

Sammen med apparatet, skal du huske at aflevere skemaet, hvori du har skrevet dine egne oplysninger.

Svar på undersøgelsen

Du vil få svar på undersøgelsen af en læge fra Hjertesygdomme, klinik 1.