Efudix, behandling af aktiniske keratoser med

Efudix er en creme, som kan bruges til behandling af personer med solskader eller aktiniske keratoser (forstadier til hudkræft).

Behandling med Efudix

Du og din læge har aftalt lokalbehandling med Efudix creme. Den bruges til behandling af solskader / aktiniske keratoser (forstadier til hud-kræft) og visse former for hudkræft. Efudix creme har en ødelæggende effekt på celler med DNA-skade og begrænset effekt på raske celler.

Sådan bruger du Efudix

Smør de områder med Efudixk creme, som du har aftalt med lægen. Smør cremen på i et tyndt lag, og vask hænderne bagefter.

Behandlingsplan

Smør området 1-2 gange dagligt indtil der kommer sår. Når der er sår på, vedligeholder du sårdannelsen ved at smøre, indtil du har haft sår i 2 uger. Du må højst behandle et område på 23 x 23 cm (500 cm2). Det svarer til en stor spisetallerken.

Under behandlingen kommer der en lokal reaktion med rødme og sårdannelse. Det er en del af behandlingen, og du skal fortsætte, med mindre du får mistanke, om at der er gået betændelse i det behandlede område.

Tegn på betændelse er rødme, hævelse, varme, smerter og evt. væsken. Ved kraftig sårdannelse kan du eventuelt holde pause med behandlingen i få dage, inden du genoptager.

Efter endt behandling kan det tage 1-2 måneder, inden huden er fuldstændig ophelet.

Det er sjældent, men du kan opleve at få kvalme, opkastninger eller diarre. I så fald skal du stoppe med behandlingen og kontakte klinikken.

Forholdsregler:

  • Du må ikke bruge Efudix, hvis du er allergisk overfor indholdsstofferne, gravid eller ammende.
  • Du skal undgå sollys på de behandlede områder under behandlingen.
  • Hvis du har rester af cremen til overs efter endt behandling, skal du aflevere det til personalet i klinikken ved dit næste kontrolbesøg. Personalet vil så sørge for, at cremen vil blive korrekt bortskaffet.

Opfølgende kontrol:

Efter endt behandling vurderer vi effekten af behandlingen næste gang vi ser dig i klinikken.

Redaktør