Cardiomessenger®, atomatisk hjemmemonitorering af ICD via

Information om automatisk hjemmemonitorering afICD via Cardiomessenger®, hvordan apparatet sættes op og vigtige forholdsregler.

Hvad er en Cardiomessenger?

En Cardiomessenger er en elektronisk boks, der overvåger (monitorerer) din ICD, og sender vigtige informationer til os. På denne måde kan du blive fulgt af hospitalet hjemmefra. Boksen kaldes derfor også en hjemmemonitoreringsboks.

Billedet viser apparatet

Opstart af boksen

For at få din ICD til at kommunikere med boksen skal du lave en manuel sending, når du modtager boksen. I vejledningen, som følger med boksen, kan du læse om, hvordan du gør. Når boksen er opsat, som beskrevet i vejledningen, sker de fremtidige sendinger helt automatisk.

Sådan fungerer boksen

Vi kan følge funktionen af din ICD via hjemmemonitoreringsboksen. Boksen tjekker ICD’en med jævne mellemrum og vil automatisk sende data til os, hvis der har været noget usædvanligt.

En bioanalytiker eller en læge gennemser sendingerne. Hvis alt ser fint ud på sendingerne, tager vi ikke kontakt til dig. Du modtager derfor ikke noget svar på, at vi har modtaget dine sendinger, medmindre vi vurderer, at der skal ændres på programmeringen af din ICD eller laves medicinske ændringer. I så fald ringer vi til dig og aftaler en tid til ekstra kontrol i klinikken.

I tilfælde af at boksen ikke kan få kontakt til din ICD, modtager vi en alarm, hvorefter vi kontakter dig telefonisk.


Hjemmemonitoreringsboksen påvirker ikke funktionen af din ICD, og den fungerer udelukkende som en ekstra monitorering.

Udover den automatiske monitorering via boksen, skal du møde til kontrol i klinikken 1 gang årligt.

Rejser

Boksen kan medbringes ved de fleste udlandsrejser, men det er ikke en nødvendighed.

Hvis du bliver dårlig

Boksen kan kun aflæse tekniske data fra ICD’en. Derfor skal du fortsat selv kontakte din egen æge, Akuttelefon 1813 eller Alarmcentralen 112, hvis du får det vedvarende dårligt.

Spørgsmål til hjemmemonitoreringsboksen 

Hvis du har spørgsmål omkring din hjemmemonitoreringsboks, kan du kontakte klinikkens bioanalytiker på telefon 38 67 34 37.

Redaktør