Automatisk hjemmemonitorering af ICD via Carelink

Beskrivelse af en carelinkboks og vigtige forholdsregler.

Hvad er en Carelink-boks?

En Carelink-boks er en elektronisk boks, der overvåger (monitorerer) din ICD og sender vigtige informationer til os. På denne måde kan du blive fulgt af hospitalet hjemmefra. Boksen kaldes derfor også en hjemmemonitoreringsboks.

Opstart af Carelink-boksen

Du vil modtage din nye Carelink-boks med posten om 1 - 2 uger. I vejledningen, som følger med boksen, kan du læse om, hvordan du udfører sendingen.

For at få din ICD til at kommunikere med boksen skal du lave en manuel sending, når du modtager boksen. I vejledningen, som følger med boksen, kan du læse om, hvordan du udfører sendingen. Når Carelink-boksen er opsat, som beskrevet i vejledningen, sker de fremtidige sendinger fuldstændig automatisk.

Sådan fungerer Carelink-boksen

Vi kan følge funktionen af din ICD via hjemmemonitoreringsboksen. Boksen tjekker ICD’en med jævne mellemrum og vil automatisk sende data til os, hvis der har været noget usædvanligt. 

En bioanalytiker eller en læge gennemser sendingerne. Hvis alt ser fint ud på sendingerne, tager vi ikke kontakt til dig. Du modtager derfor ikke noget svar på, at vi har modtaget dine sendinger, medmindre vi vurderer, at der skal ændres på programmeringen af din ICD eller laves medicinske ændringer. I så fald ringer vi til dig og aftaler en tid til ekstra kontrol i klinikken.

I tilfælde af at boksen ikke kan få kontakt til din ICD, modtager vi en alarm, hvorefter vi kontakter dig telefonisk.

Hjemmemonitoreringsboksen har ingen påvirkning på funktionen af din ICD, og den fungerer udelukkende som en ekstra monitorering.

Udover den automatiske monitorering via boksen, skal du møde til kontrol i klinikken 1 gang årligt. 

Rejser

Carelinkboksen kan medbringes ved de fleste udlandsrejser, men det er ikke en nødvendighed. 

Hvis du bliver dårlig

Da hjemmemonitoreringsboksen kun kan aflæse tekniske data fra ICD’en, skal du være opmærksom på, at du fortsat selv skal kontakte læge, Akutklinik, skadestue eller ringe 112, hvis du får det vedvarende dårligt.

Spørgsmål til hjemmemonitoreringsboksen?


Hvis du har spørgsmål omkring din kan du kontakte klinikkens bioanalytiker på: Telefon 38 67 34 37

Redaktør