Afdeling for Led- og Knoglekirugi

Om forberedelse til operation, mødested og andet relevant information til patienter og pårørende.

Vi vil gerne byde dig velkommen til Afdeling for Led- og Knoglekirurgi på Gentofte Hospital. Her har vi samlet nogle af de informationer du og dine pårørende kan få brug for. Du er altid velkommen til at kontakte personalet, hvis du har brug for yderligere information.

Velkommen

I Afdeling for Led- og Knoglekirurgi behandler vi primært patienter, der skal have et nyt knæ, en ny hofte eller en ny skulder, men det er også til patienter, som skal overnatte på hospitalet i forbindelse med et mindre indgreb.

Mødested:

Afdeling for Led- og Knoglekirurgi
Gentofte hospitalsvej 12, 2. sal

Forberedelse

Information om operation

I forbindelse med dit besøg i klinikken, har du modtaget skriftlig information om den operation, du skal have foretaget. 

Vi anbefaler, at du læser materialet godt igennem, og at du viser det til dine pårørende, så de også kender til forløbet for din operation.

Husk, at du skal faste

Du må ikke spise fast føde eller spise/drikke mælkeprodukter 6 timer før du møder ind i afdelingen.

I dette tidsrum må du heller ikke spise pastiller, bolsjer eller tygge tyggegummi.

Til gengæld er det vigtigt, at du drikker væske indtil 2 timer før bedøvelsen. Du må drikke vand, klar saft, kaffe og te. Kaffe og te må ikke indeholde mælk eller fløde, men væsken må gerne indeholde sukker.

Værdigenstande

Vi anbefaler, at du ikke tager for mange penge og værdigenstande med på hospitalet. 

Du har mulighed for at låse dine værdigenstande inde i en skuffe på den stue, hvor du skal være.

Medicin

Du skal medbringe din sædvanlige medicin i original emballage. Hvis du har brug for ny medicin efter indlæggelsen, sørger vi for, at du kan hente det på apoteket.

Husk også at medbringe: 

  • Fastsiddende sko til indendørs brug
  • Praktisk tøj

Når du møder til operation

Når du møder i sengeafsnittet bestræber vi os på, så hurtigt som muligt, at anvise dig en seng. Sygeplejersken fortæller dig om forberedelser til operationen og hjælper dig, når det er nødvendigt

Ventetid

Vi modtager hver dag mange patienter, som skal opereres. Der kan være ventetid fra du er mødt, til du skal opereres, derfor er det en god idé at medbringe læsestof.

Stuegang

Der er stuegang i løbet af formiddagen. Her informerer lægen dig f.eks. om operationen og vurderer, om du er klar til udskrivelse. 

Besøg

Når du får besøg, beder vi dig og dine gæster om at vise hensyn til dine medpatienter, både hvad angår varighed og antal af besøgende. Du er meget velkommen til at tage dine besøgende med ud at sidde i siddearealerne på gangen.

Mobiltelefon

Det er en god idé at medbringe mobiltelefon, så du og dine pårørende kan komme i kontakt med hinanden. 

Du har mulighed for at kontakte dine pårørende umiddelbart efter operationen, mens du stadig er på opvågningsafdelingen. Vi opfordrer dig til, at lave en aftale med dine pårørende om, at du selv kontakter dem når operationen er overstået. 

Dine pårørende er naturligvis altid velkomne til at ringe til personalet, hvis de er bekymrede.

Fjernsyn

Der er fjernsyn på sengestuerne. Vi beder dig om at tage hensyn til medpatienter og følge afsnittets TV-regler som hænger på alle stuer.

Måltider

Maden serveres som buffet af personalet: 

  • Morgenmad ca. klokken 08.00
  • Middagsmad ca. klokken 12.00
  • Aftensmad ca. klokken 17.00

Blomster

Der er vaser i skabet på gangen. På hospitalet må man have afskårne blomster, men ikke potteplanter, da der kan være bakterier i jorden. 

Udskrivelsessamtale

Inden du bliver udskrevet, gennemgår sygeplejersken dit forløb med dig, og orienterer dig om evt. videre behandling, særlige forhold m.m. 

Redaktør