Ung læge fra Gentofte Hospital får amerikansk forskerpris for anden gang

For andet år i træk høster Gentofte-lægen Tor Biering-Sørensen en amerikansk pris for sin forskning i, hvordan man med ultralyd meget tidligt kan opspore begyndende hjertesygdom.

Den 30-årige læge Tor Biering-Sørensen får vist sin og Gentofte Hospitals forskning inden for hjertesygdomme grundigt frem for verdens førende hjertelæger.

For andet år i træk modtog han i november en såkaldt Young Investigator Award, da hjertelæger fra hele verden var samlet til American Hearts Association’s kongres i Chicago.

- Det var en kæmpe ære at være finalist for andet år i træk, især fordi det har været inden for to forskellige forskningsråd, klinisk forskning og epidemiologi. Dermed er vores forskning på Gentofte Hospital blevet blåstemplet som noget af det bedste, præsteret af unge forskere inden for klinisk forskning og epidemiologi, siger Tor Biering-Sørensen, der er i gang med et to-årigt post doc-ophold på Harvard Medical School.

Prisen kaldes også The Elizabeth Barrett-Connor Research Award in Epidemiology efter en californisk professor, og kongressen samlede i år flere end 17.000 fagfolk fra hele verden. De kunne opleve over 5.000 præsentationer.

Tor Biering-Sørensen forklarer, at han på kongressen præsenterede en ny metode, som er udviklet på Gentofte Hospitals hjertemedicinske afdeling. Ved hjælp af avancerede ultralydsundersøgelser kan lægerne nu opmåle hjertets tidsintervaller præcist, og forskningen viser, at intervallerne kan være tidlige markører hos personer i normalbefolkningen, der udvikler hjertesygdom.

- Vi kan derfor bruge disse hjertemarkører som værktøj til at screene og dermed finde personer, som er i særlig høj risiko for at udvikle en fremtidig hjertesygdom. På den måde kan vi eventuelt forebygge fremtidig hjertesygdom, hvis personerne får en forebyggende behandling, siger Tor Biering-Sørensen.

Tor Biering-Sørensen flyttede til Boston i juli og er godt i gang med alle de forskningsprojekter, han skal lave på Harvard Medical School, men ingen er endnu afsluttet. Han er post doc i de næste to år og har tidligere modtaget flere priser for sin forskning hos professor og ledende overlæge på Gentoftes hjertemedicinske afdeling, Jan Skov Jensen. I 2010 modtog Tor Biering-Sørensen Osval Prisen fra Det Medicinske Selskab i København, i 2013 fik han Lundbeckfondens Talentpris, og året før fik han tildelt en EliteForsk-pris.

GENI beskrev for en uge siden, hvordan en anden ung Gentofte-forsker, Carolina Malta Hansen, også blev belønnet med Young Investigator Award, ved kongressen i Chicago.

Tor Biering-Sørensen blev tildelt Elizabeth Barrett-Connor Research Award ved de amerikanske hjertelægers kongres i Chicago. Her taler den unge Gentofte-læge (t.v.) med den californiske professor, der lægger navn til prisen.