Se web-tv om at komme hurtigt ud af sengen efter en hofteproteseoperation

Overlæge og dr.med. Søren Solgaard fra Ortopædkirurgisk afdeling på Gentofte Hospital fortæller om, hvorfor patienter skal hurtigt ud af sengen efter en hofteproteseoperation, og hvordan de kan komme det.
Hvert år bliver der udført cirka 18.000 hofte- og knæproteseoperationer i Danmark. 10 procent af dem bliver udført på Gentofte Hospital. Her arbejder Ortopædkirurgisk afdeling med "accelererede patientforløb", hvor patienterne skal hurtigt ud af sengen for ikke at udvikle følgesygdomme som blodpropper i benene og urinsvejsinfektioner.

Hør Søren Solgaard fortælle hvordan afdelingen gør det i praksis i tv-klippet her:

Foredraget blev afholdt den 25. april på Gentofte Hospital som en del af den landsdækkende forskningsfestival Forskningens Døgn.