Robotarm fejret på Klinisk Biokemisk Afdeling

Fredag den 28. november blev en ny robotarm officielt taget i brug på Klinisk Biokemisk Afdeling på Gentofte Hospital.

Fejringen blev holdt i Klinisk Biokemisk Afdelings venterum, da afdelingens laboratorium, hvor robotten er placeret, ikke kunne rumme de mange fremmødte.

Ledende overlæge Steen Stender bød velkommen og fortalte om robot-projektet.

Via en film kunne de fremmødte se, hvordan robotten arbejder.

Efterfølgende var der guidede ture for små grupper til laboratoriet, så alle kunne opleve robotten i aktion. Her præsenterer Steen Stender robotten for hospitalsdirektør Eva Zeuthen Bentsen.

Hospitalets samlede direktion ser på robotten. Fra venstre vicedirektør Jan Toftholm Andersen, vicedirektør Lars Juhl Petersen, ledende overlæge Steen Stender og hospitalsdirektør Eva Zeuthen Bentsen​

Fejringen og ibrugtagningen af robotten afslutter et såkaldt OPI-projekt (Offentlig Privat Innovation), hvor Klinisk Biokemisk Afdeling har arbejdet sammen med bl.a. Dansk RobotTeknik om at få udviklet robotten.

Læs mere om robotten her.

Læs om robotten i MedWatch den 3. december her.

Læs om robotten i Villab​yerne den 26. november her.​