Rekordstort fremmøde til brunchcafe om diabetes

Medicinsk afdeling F var søndag vært for en brunchcafé om diabetes. Over 130 borgere mødte op for at høre professor Tina Vilsbøll holde foredrag og få målt blodsukker, BMI og kondital.

Brunchcaféen var i søndags rykket til kantinen pga. den store interesse for emnet.

Selve foredraget begyndte kl. 11.00, men allerede kl. 9.30 kom de første gæster for at detage i aktiviteterne og sikre sig gode pladser.

Der var blandt andet mulighed for at få målt blodsukker - både før og efter man havde spist brunch, hvilket næste 100 personer fik gjort.

Derudover kunne man hos fysioterapeuterne få målt sit kondital....

...og hos diætisten kunne man få målt BMI og fedtprocent.

Det tilbud benyttede ledende overlæge Steffen Friis sig også af!

Kl. kvart i 11 var køkkenet klar med den diabetesvenlige brunch, som mange af de fremmødte havde set frem til.

Folk indfandt sig på deres pladser, og madroen sænkede sig, så alle var klar til at høre foredrag.

Professor Tina Vilsbøll leverede et veloplagt og engageret foredrag, der både kom rundt om fedmeepidemien, årsagerne til diabetes, de forskellige behandlingsformer og til sidst også tv-udsendelsen U-turn, som hun medvirkede i i foråret.

Som en lille ekstra gimmick deltog også Tina Vilsbølls patient, Linda Bak, i foredraget. Linda bor og arbejder i Gentofte og var en af deltagerne i tv-programmet U-turn.

U-turn udsendelserne gik ud på, at otte kronisk syge patienter over et halvt år skulle ændre deres livsstil markant. For Lindas vedkommende har livsstilsændringen haft meget positiv effekt på hendes helbred.

Spørgelysten efter foredraget var stor. Linda Bak blev blandt andet spurgt om, hvor meget hun træner i dag, og hvordan hun fastholder sin nye livsstil. Spørgsmålene til Tina Vilsbøll gik i mange retninger, men flere af dem vidnede om, at mange af de fremmødte borgere var særdeles veloplyste om både årsagerne til og behandlingen af diabetes.