Ny professor på Gentofte Hospital

Den 1. marts tiltræder overlæge, dr.med. Tina Vilsbøll et femårigt professorat ved Københavns Universitet med tilhørende specialeansvarlig overlægestilling på Gentofte Hospital.

Tina Vilsbøll (44 år) bliver professor ved Det Sundhedsfaglige Fakultet i klinisk endokrinologi med fokus på diabetes, inkretinhormoner og betacellefunktion.

Tina Vilsbøll har i næsten 20 år været tilknyttet Gentofte Hospital, hvor hun nu arbejder som specialeansvarlig overlæge på Medicinsk afdeling F. Her har hun især kastet sin energi i forskning i diabetes og været den primære drivkraft bag opbygningen af Diabetologisk forskningsenhed, der i dag har 30 ansatte, og hvor hun vejleder 17 ph.d.-studerende.

Tina Vilsbølls diabetesforskning er anerkendt verden over og har været med til at støbe fundamentet for udviklingen af den type diabetesmedicin, der er baseret på tarmhormonet glucagon-like peptide-1 (GLP-1).

Medicinen kom på markedet i 2006 og var på daværende tidspunkt et gennembrud i behandlingen af diabetes. Blandt andet fordi diabetesmedicin baseret på tarmhormoner ikke kun sænker blodsukkeret, men også medvirker til lavere blodtryk, lavere kolesterol og til at regulere appetitten og reducere vægten. Det er en stor fordel i forhold til andre præparater, der ofte medfører vægtstigning.

Tina Vilsbøll er en efterspurgt foredragsholder ved konferencer og symposier på universiteter og hospitaler verden over, men prioriterer samtidig at have en tæt kontakt til den daglige patientbehandling. To dage om ugen behandler hun derfor selv patienter på Gentofte Hospital.

At Tina Vilsbøll ikke bare er en dygtig læge og forsker, men også en dygtig formidler, kan man ved selvsyn snart opleve på DR1, hvor Tina Vilsbøll i april og maj medvirker i tv-programmerne U-turn. Programmerne følger en gruppe kronisk syge patienter, der over et år lægger deres liv om til en mere aktivt og sund livsstil og dermed får bedre kontrol over deres sygdom.

Tina Vilsbøll holder tiltrædelsesforelæsning fredag den 7. juni, kl. 14 på Gentofte Hospital.

Fakta om Tina Vilsbøll

2013

Professor i klinisk endokrinologi med fokus på diabetes, inkretinhormoner og betacellefunktion

Speciallæge i intern medicin og endokrinologi