Ny CT-skanner til Gentofte Hospital

Gentofte Hospital har købt en ny super hurtig CT-skanner.

Skanneren ankom midt i februar og er netop blevet klar til de første patienter. Et stort vindue måtte tages ud af rammen i røntgenafdelingens venteværelse, og skanneren måtte derefter hejses ind med en kran.

Det nye CT-skanner har kostet 10 millioner kr. og er den bedste, der er på markedet for tiden.

”En CT-skanner undersøger patienten med såkaldt slides-teknik,” fortæller ledende overlæge på Røntgen- og skanningsafdelingen, Anna Rosted. ”Det vil sige billeder, der fungerer som tværsnit af kroppen – og som populært sagt minder lidt om salamiskiver. Den nye CT-skanner tager hele 640 slides på en omgang, som dækker 16 cm af kroppen. Det er væsentligt mere end hospitalets andre CT-skannere, der kan tage henholdsvis 16 og 64 slides på en omgang.”

Den nye CT-skanner er særligt velegnet til hjertepatienter, da den kan undersøge hele hjertet på et splitsekund. ”Det hele går så hurtigt, og vi får både bedre billeder, nedsætter undersøgelsestiden og reducere stråledosissen betydeligt”, fortæller Anna Rosted.

Den nye CT-skanner kan også med fordel bruges til undersøgelse af patienter med f. eks. hofte- og knæproteser eller til lunge- og hjerteundersøgelser med henblik på perfusion m.m.