500.000 kr. til Gentofte-læges hjerteforskning

Der er bud efter Tor Biering-Sørensen, Hjertemedicinsk afdeling, når prestigefyldte priser og bevillinger skal uddeles. Den 30-årige Postdoc. og ph.d. har netop modtaget bevilling fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program.

Endnu engang står Tor Biering-Sørensens navn på en liste over udvalgte talentfulde forskere.

 

Denne gang er det Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program, der har udpeget Biering-Sørensen til at modtage knap 500.000 kr. til sin hjerteforskning.

 

Det er den 30-årige forskers studie: ”Udviklingen fra risikofaktorer over et begyndende lidende hjerte til alvorlig hjertesygdom”, der med bevillingen får et rygklap. Målet med Tor Biering-Sørensens studie​ er at kunne identificere personer i højrisiko for hjertesvigt, og at kunne yde forebyggende behandling for et truende hjertesvigt så tidligt som muligt, inden tilstanden påvirker patientens funktionsniveau.

 

Sapere Aude-programmet har til formål at give talentfulde forskere de bedste karrierebetingelser for at levere markante forskningsresultater på et højt internationalt niveau. I alt uddeler programmet cirka 19 millioner kroner fordelt på 40 bevillinger.

Redaktør