Gentofte-børnelæge modtager ærefuld pris for sin forskning

Læge og forsker Klaus Bønnelykke fra Dansk Børne Astma Center på Gentofte Hospital har modtaget den prestigefyldte pris 2014 European Respiratory Society Best Publication Award.

 


Klaus Bønnelykke har fået prisen for at have bidraget med årets vigtigste videnskabelige artikel på lungeforskningsfeltet. I artiklen beskriver Klaus Bønnelykke fundet af et specifikt gen, CDHR3, der har betydning for de sværeste tilfælde af astma. CDHR3, der er stærkt udtrykt i luftvejene, blev fundet ved at analysere den genetiske profil hos danske børn, der gentagne gange havde været indlagt på hospitalet med svær astma. Resultaterne understreger også vigtigheden af at undersøge de mest syge børn i jagten på astma-gener.

Klaus Bønnelykkes forskning er baseret på kliniske kohorte-studier, hvor børn følges tæt fra fødslen og op gennem barndommen for at forstå sygdomsmekanismerne. På den måde har Klaus Bønnelykke været med til at finde flere gener for astma og allergi, og resultaterne er udkommet i nogle af de mest ansete internationale videnskabelige tidsskrifter.

Klaus Bønnelykke fik overrakt prisen ved en ceremoni i München i Tyskland den 9. september 2014. Med prisen og æresbeviset fulgte 9,000 euro.

Redaktør