Røntgenbussen ruller igen

I løbet af efteråret er røntgenbussen igen at finde ved områder, hvor socialt udsatte samles.
Det er en specialbygget lastbil med røntgenudstyr, som er blevet til i et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Gentofte Hospital. Bussen er bygget for at opspore tuberkulose, især blandt hovedstadens socialt udsatte borgere.
Vent...
Efter en længere pause er tuberkulose-sygeplejerske Nete Wrona Olsen og radiograf Lars Jansen igen klar til køre Region Hovedstadens røntgenbus ud af garagen.

Nete Wrona Olsen og Lars Jansen foran røntgenbussen, der hjælper med at opspore tuberkulose blandt udsatte borgere.

I løbet af efteråret er bussen igen at finde ved herberger, væresteder, varmestuer og andre områder, hvor socialt udsatte samles.
Røntgenbussen er en specialbygget lastbil med røntgenudstyr – en mobil røntgenklinik - som er blevet til i et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Gentofte Hospital. Bussen er bygget for at opspore tuberkulose, især blandt hovedstadens socialt udsatte borgere.
- Jeg er rigtig glad for at vi igen kan være med til at bidrage til en samfundsmæssig vigtig opgave, ved at hjælpe nogle af samfundets svageste grupper, og bidrage til at mindske ulighed i sundhed. Med røntgenbussen når vi nogle af de borgere, der ellers ikke ville gå til lægen. Her møder vi dem i øjenhøjde og hvor de er, siger Nete Wrona Olsen, der er landets eneste dedikerede tuberkulose-sygeplejerske med udgående funktion.
I første omgang går turen til Center Sandholm hvor røntgenbussens mobilitet giver mulighed for at hjælpe Røde Kors.
Det er afsnit for lungesygdomme på Herlev og Gentofte Hospital, der driver bussen sammen med Afdeling for Røntgen og Skanning.