Psoriasis - kan man tænke sig rask?

​Hud- og Allergiafdelingen på Gentofte Hospital søger deltagere til et 6-måneders forskningsforsøg. Det skal afklare om et kursus, der fokuserer på at fremme den samlede sundhed, trivsel og livskvalitet, kan øge sundhedstilstanden hos patienter med længerevarende sygdomme.

Vent...

Vil du deltage i et forskningsforsøg om sundhedsfremme ved længerevarende sygdomme? 

På Hud- og allergiafdelingen, Herlev-Gentofte Hospital er vi i gang med at undersøge om et 6-måneders kursus, som fokuserer på at fremme den samlede sundhed, trivsel og livskvalitet, kan øge sundhedstilstanden hos patienter med længerevarende sygdomme.

Samtidig ønsker projektet at bidrage til en TV-dokumentarserie om sammenhængen mellem krop og psyke, samt at bidrage til sundhedsdebatten, ved at et mindre antal deltageres oplevelser dokumenteres på TV.

 

Du kan deltage hvis du:

  • Er fyldt 18 år
  • Har psoriasis diagnosticeret af en læge
  • Taler, hører, forstår og læser dansk uden væsentlige problemer, da hele kursusforløbet og materialerne er på dansk
  • Kan bruge internettet, mobil-app eller CD-afspiller til at afspille lydfiler
  • Er motiveret for at deltage og har praktisk mulighed for at komme til kurserne
  • Ikke vurderes at have symptomer på behandlingsberettigende psykiatriske lidelser såsom alvorligere angst, depression, psykiske traumer eller andre alvorligere psykiatriske lidelser. Dette vurderes via spørgeskemaer samt ved en personlig samtale med en psykolog
  • Ikke er gravid

 

Forsøget varer 6 måneder. Ved den første forundersøgelse finder vi ud af om du kan deltage. Da forsøget udføres som et kontrolleret forsøg, vil vi ved lodtrækning finde ud af, om du modtager kurset eller forsætter vanlig ambulant kontrol uden kursus.

 

Kurset består af 12 kursusgange af cirka tre timer i grupper af 15 personer med psoriasis. Der er mulighed for 5 personlige 1-times samtaler med en psykolog. Kurset anvender især meditation, afslapning, yoga, samtaler og refleksioner, skriftlige øvelser og informativ viden om relevante emner for sundhedsfremme ved psoriasis. Kurset udføres af psykologer fra Center for Psykisk Sundhedsfremme.

 

Du vil få dækket dine transportudgifter.

Er du interesseret i at høre mere om forsøget og evt. tilmelde dig, kan du kontakte Klinik for hudsygdomme.

Vi opfordrer til, at du bruger sikker post, når du skriver - se hvordan her.Vi opfordrer til, at du bruger sikker post, når du skriver - se hvordan her.https://bit.ly/2MSCsywhttps://bit.ly/2MSCsyw

https://bit.ly/2MSCsywhttps://bit.ly/2MSCsywHusk at skrive "Psoriasis – kan man tænke sig rask" i emnefeltet, og oplys gerne dit mobilnummer. Så kontakter vi dig.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor