Overvægtige mænd søges til studie, som ønsker at undersøge om curcumin kan mindske fedtindholdet i leveren

Er du en mand på 20 år eller derover med et body mass index (BMI)>30 kg/m2, kunne du være en mulig deltager til et studie på afdelingen Center for Klinisk Metabolisk Forskning, Gentofte Hospital, hvor vi har en lang tradition for forskning af høj kvalitet i sukkersyge og overvægt.
Vent...

Mange overvægtige har – ofte uden at vide det – en øget mængde fedt i leveren, som potentielt kan udvikle sig til kroniske og alvorlige leversygdomme. Studiet skal klarlægge om curcumin kan mindske indholdet af fedt i leveren. Curcumin er et udtræk fra gurkemeje-roden og er et kosttilskud. Det har i dyre- og menneskestudier vist sig at være lovende som behandling af fedt i leveren.

Det praktiske: Projektet består af en kort forberedende almindelig helbredsundersøgelse (forundersøgelse) samt to længere forsøgsdage. Curcumin indtages i forsøget som tabletter to gange dagligt i seks uger, og vi forventer kun sparsomme og milde bivirkninger. Forsøget varer i alt ca. otte uger. Du vil undervejs få lavet to glukosebelastningstests, hvor du skal indtage sukkerholdigt væske og herefter vil vi ved hjælp af blodprøver se hvordan din krop og dit blodsukker reagerer på dette, og hvis du har sukkersyge eller forstadie til det (præ-diabetes) vil det kunne ses i denne undersøgelse. Du vil også bl.a. få foretaget MR-scanning af leveren og måling af kroppens fedtindhold.

Du kan melde dig til projektet hvis du ikke tager diabetesmedicin eller kolesterolsænkende medicin, og hvis du ikke har eller har haft alkoholoverforbrug.

Du modtager en ulempegodtgørelse på 3200 DKK (skattepligtig) og der er mulighed for transportgodtgørelse.

Projektet er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Hovedstaden

Hvis du er interesseret i at få yderligere information eller har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Læge Pernille Høgh Hellmann, Center for Klinisk Metabolisk Forskning, Gentofte Hospital på tlf. +45 20911792 (mellem kl. 9 og 15).

Du kan også skrive til afdelingen på mail via sikker post ved at følge dette link. Vælg "Digital Post via borger.dk" nederst på siden.  Husk at angive dine kontaktoplysninger i mailen.