Ny professor i kardiologi

​Peter Riis Hansen, overlæge ved Hjertemedicinsk Afdeling, Herlev og Gentofte Hospital er ny klinisk professor i kardiologi ved Institut for Klinisk Medicin, det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Vent...

Overlæge, dr.med, ph.d. Peter Riis Hansen har siden 2000 været overlæge på Hjertemedicinsk Afdeling, Herlev og Gentofte Hospital, og hans forskning har fokuseret på betydningen af inflammation for hjertesygdomme.

Hans forskningsgruppe har i de senere år blandt andet belyst sammenhængen mellem hjertekarsygdom og andre kroniske inflammatoriske sygdomme, herunder psoriasis, rheumatoid artritis, inflammatorisk tarmsygdom og parodontitis.

- Jeg glæder mig meget til at udbygge mine forskningsaktiviteter fra denne nye platform og håber på, at vi i fremtiden kan få flere spændende resultater, som kan gøre livet lettere for vores patienter på Herlev og Gentofte Hospital, siger Peter Riis Hansen.

Peter Riis Hansen forskning er støttet af blandt andet LEO Fonden og NOVO Nordisk Fonden. Peter Riis Hansen tiltrådte som professor pr. 1. august 2018.

Privat bor Peter Riis Hansen i Søllerød.

Tiltrædelsesforelæsning på Gentofte Hospital
Peter Riis Hansen holder tiltrædelsesforelæsning onsdag den 5. december kl. 14.00-15.00 på Gentofte Hospital, Det store auditorium, Opgang 10 A+B. Alle er velkomne, ingen tilmelding.