Hjertelæge modtager fornem forskerpris

​Professor og overlæge Gunnar Gislason fra Hjertemedicinsk Afdeling blev fredag tildelt Dansk Cardiologisk Selskabs årlige forskerpris.

Vent...

Prisen blev uddelt på Dansk Cardiologisk Selskabs(DCS) årsmøde, hvor formanden for DCS, Lene Holmvang blandt andet begrundede valget af Gunnar Gislason med hans evne til finde og dyrke talenter.

- "Prismodtageren er særligt dygtig til at finde lovende medicinstuderende, og sætte dem i gang med mindre forskningsprojekter, der med tiden kan vokse sig større. Og så er han en særdeles aktiv vejleder for omkring 50 tidligere og nuværende Ph.d.-studerende", lød det blandt andet.

Samtidig fremhævede hun Gunnar Gislasons arbejde med registerbaseret forskning indenfor epidemiologi, behandling af hjertesygdom og evaluering af implementering af nye behandlingsformer.
Og det var en glad prisvinder, som tog imod hæderen.


- "Det er meget stor ære og anerkendelse, både for mig, men også for mit team og samarbejdspartnere, som har været med til at skabe forskningsresultater på et højt internationalt niveau. Vores forskning har været med til at påvirke behandling af hjertepatienter og dermed været implementeret i klinisk praksis, " siger Gunnar Gislason, som også fremhæver de gode rammer på Hjertemedicinsk Afdeling på Herlev og Gentofte Hospital.

- "Hjertemedicinsk Afdeling har altid haft stort fokus på at skabe rammer for et meget aktivt forskningsmiljø og vi er efterhånden en af de mest produktive forskningsafdelinger i Danmark. Denne pris er også stor cadeau til afdelingsledelsen på afdelingen for at prioritere forskning, som en naturlig og vigtig del af at drive en højt-specialiseret afdeling. Det er med til at skabe udvikling indenfor behandling og forebyggelse som kommer patienterne til gode, " konstaterer han.

Gunnar Gislason er 51 år gammel og fungerer ved siden af sin stilling på Herlev og Gentofte Hospital, også som forskningschef i Hjerteforeningen.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor