Herlev og Gentofte er blandt de mest produktive hospitaler i Danmark

​Borgerne får stadig mere sundhed for pengene, og Herlev er det mest produktive hospital i Region Hovedstaden

​Hospitalerne i Herlev og Gentofte bliver stadig mere produktive, og borgerne får stadig mere sundhed for skattekronerne.

Det viser en ny opgørelse af produktivitet i sygehussektoren, som Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner samt Finansministeriet har offentliggjort.

Tal før sammenlægning
Tallene viser udviklingen fra 2013 til 2014, og er dermed fra tiden før Herlev og Gentofte Hospital blev lagt sammen

Herlev Hospital er det tredje-mest produktive hospital i landet og det mest produktive i Region Hovedstaden. Gentofte Hospital ligger nummer syv på listen.

Produktivitet er et mål for at sammenstille de danske hospitalers aktivitet med de udgifter, der bruges på at skabe aktiviteten. Kort sagt: Hvor meget sundhed man får for pengene.

Herlev er også det mest produktive blandt de fem store universitetshospitaler i Danmark

Gentofte er højdespringer
Herlevs position i opgørelsen er den samme som året før, selv om produktiviteten er steget med 2,8 procent, mens Gentofte har haft et gevaldigt spring op ad listen med en produktivitetsstigning på hele 5,8 procent.

- Vi ved godt, at vi har travlt, men det er en utrolig flot udvikling, som bl.a. skyldes en kæmpe indsats fra personalet på begge hospitaler, som knokler benhårdt for at nå disse mål. Man kan ikke gøre alt op i penge, men vi har samtidig gjort os store anstrengelser for, at kvaliteten ikke skal dale, og det synes jeg er lykkedes med trygge rammer for den enkelte patient, siger Klaus Lunding, direktør for Herlev og Gentofte Hospital.

Opgørelsen placerer generelt Region Hovedstaden som Danmarks mest produktive region.

Fakta: