Herlev og Gentofte Hospital overtager populationsansvar for urologiske patienter i Region Hovedstaden

​Den nye ordning, der trådte i kraft 1. september, styrker muligheden for at uddanne kommende speciallæger mere bredt, og vil samtidig give flere behandlinger på Gentofte-matriklen.

Vent...

Der bliver skruet op for antallet af behandlinger på Afdelingen for Urinvejssygdomme. 

1. september overtog afdelingen populationsansvaret i Region Hovedstaden – det betyder bl.a., at afdelingen fremover får ansvaret for at visitere de urologiske patienter i regionen. I forbindelse med overtagelsen vil afdelingen også hjemtage de behandlinger, der indtil nu er udført i privat regi, så patienterne fremover skal behandles på Herlev og Gentofte Hospital. Og det ser man frem til på afdelingen, da det vil sikre en styrket uddannelse af urologer.

- Vi udfører i forvejen størstedelen af de specialiserede og avancerede operationer, og med den nye aftale vil vi fremover også stå for de mere almindelige indgreb. Det forbedrer muligheden for uddannelse af kommende speciallæger, og dermed, at der også på sigt er gode behandlingsmuligheder i regionen, siger ledende overlæge på Afd. for Urinvejssygdomme, Hans Rudolf Stimpel.Ledende overlæge Hans Rudolf Stimpel, ledende oversygeplejerske Kirsten Rud og vicedirektør Bodil Ørkild ved indvielsen af de nye lokaler. 

Markant flere patienter i Gentofte 

Aftalen betyder, at afdelingen fremover skal varetage cirka 1700 flere operationer om året. Derfor er der også sket både en fysisk og mandskabsmæssig udvidelse, så afdelingen er klar til de nye patienter. Det indebærer råderet over tre ombyggede operationsstuer, et nyt ambulatorieafsnit med undersøgelsesrum, og en opgradering både på læge-, sygeplejerske- og sekretærfronten.

- Det afgørende for os har været, at vi kan styrke uddannelsesmulighederne i det urologiske speciale ved at inkludere patienter med mere almindelige urologiske sygdomme. Med overtagelsen af populationsansvaret sikrer vi samtidig, at der fortsat er stor aktivitet på Gentofte-matriklen, hvor behandlingerne vil blive foretaget. Når det er fuldt implementeret, vil det betyde, at ca. 5000 flere patienter bliver behandlet på Gentofte-matriklen om året, siger vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital, Bodil Ørkild.

Rigshospitalets Afdeling for Urinvejssygdomme varetager uændret deres nuværende patientgrupper.

Pressekontakt: Pressekonsulent Andreas Bennekou, 38673040 eller andreas.bennekou@regionh.dk


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor