Hædrende omtale til Dansk BørneAstma Center for forskning i børneastma

​Professor Hans Bisgaard og Dansk BørneAstma Center fik en topplacering og modtog hædrende omtale for resultatet i Videnskab.dk’s læserafstemning om årets forskningsresultat 2016. Placeringen blev offentliggjort ved prisoverrækkelse fredag d. 28. April 2017.

 

 

 

 

- Jeg er utrolig stolt over, at læserne har stemt klinisk forskning i børneastma ind i toppen af dette imponerende felt, siger professor Hans Bisgaard.

 

Det er studiet "Fiskeolie under graviditet forebygger astma hos børn", som har givet professor Hans Bisgaard og resten af forskerholdet denne flotte placering blandt ti vigtige opdagelser, der var nomineret til prisen.

Studiet viser, at risikoen for at få astma falder med 30 procent, hvis barnets mor har spist fiskeolie i de sidste tre måneder af graviditeten. Studiet er et dobbeltblindet, randomiseret, placebo-kontrolleret studie, og det bliver kaldt et "supersolidt, spændende, enormt grundigt og kæmpestort" af forskerkollegaer.

Videnskab inden for alle fag kan nomineres til prisen og i år var der stor diversitet blandt de nominerede opdagelser. Feltet spredte sig lige fra forskning i global opvarmning over antibiotikaresistens, forskning i menneskets udvikling, til forskning i omvendt fotosyntese. Dansk BørneAstma Centers studie var det eneste kliniske studie.

Læs mere om forskningsresultatet på videnskab.dk: Fiskeolie til gravide forebygger astma hos deres børn (åbner i nyt vindue)

Du kan læse mere om Dansk BørneAstma Center på hjemmesiden: copsac.com (åbner i nyt vindue)

Redaktør