H.K.H. Kronprinsesse Mary indvier Nationalt Center for Immunterapi

​Immunterapi er banebrydende inden for kræftforskning og kræftbehandling. Herlev Hospital er i front med Center for Cancer Immunterapi, og nu etableres der også et nationalt center på hospitalet, der skal støtte forskning og behandling for patienter over hele landet.

Fra venstre ledende overlæge Lisa Sengeløv, Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, H.K.H. Kronprinsesse Mary, professor Inge Marie Svane, Hospitalsdirektør Klaus Lunding og Administrende direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen.

H.K.H. Kronprinsesse Mary besøgte Herlev Hospital fredag d. 18. august. Besøget skete i forbindelse med indvielse af Nationalt Center for Immunterapi, der får til huse på hospitalet.

Placeringen på Herlev Hospital er naturlig, da hospitalet i forvejen er hjemsted for Center for Cancer Immunterapi – et af landets førende forsknings- og behandlingssteder inden for cancer immunterapi.

- Vi er glade og stolte over at blive udnævnt til nationalt center for immunterapi og glæder os til at være med til at tage ansvar for, at immunterapi som behandling bliver tilgængeligt for patienter over hele landet, siger professor Inge Marie Svane, leder af Center for Cancer Immunterapi, Herlev Hospital.

Inge Marie Svane er en frontfigur inden for forskning i immunterapi, og hun er blandt initiativtagerne til Center for Cancer Immunterapi, der i efteråret kunne fejre 10 års jubilæum.  Kræftens Bekæmpelse hædrede tidligere på året Inge Marie Svane med deres hæderspris, der blev overrakt af Kronprinsessen.

Blandt de vigtige og nødvendige funktioner, der vil komme som nationalt center, fremhæver Inge Marie Svane mulighederne for at fungere som samlingspunkt og understøtte forskningen i hele landet bl.a. gennem forskningssamarbejder og deling af ny viden.

Kronprinsessen var med til at gennemføre eksperiment sammen med læge Morten Orebo som en del af indvielsen.

Lovende behandlingsform

Det er i høj grad inden for immunterapien, at der aktuelt sker store fremskridt inden for kræftbehandlingen. Perspektivet er, at man snart vil kunne behandle en meget stor gruppe kræftpatienter med vidt forskellige kræftsygdomme langt mere effektivt end hidtil med immunterapi.

Kræftens Bekæmpelse har støttet Center for Cancer Immunterapi siden etableringen og senest med otte mio. kr. fra Knæk Cancer indsamlingen 2016 til det nye Nationale Center for Immunterapi.

- Immunterapi er en utroligt lovende behandlingsform, og derfor er vi meget glade for, at vi nu er med til at etablere Nationalt Center for Immunterapi, som skal være til gavn for patienter i hele landet. Det kan vi gøre på grund af danskernes store opbakning til kræftsagen, som hele tiden er med til at bringe kræftbehandlingen fremad, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen.

Herlev Hospital er et af de seks kræftcentre i Danmark, og i Region Hovedstaden er der stolthed over at huse det nye nationale center.

- Der er ingen tvivl om, at Center for Cancer Immunterapi har sat Region Hovedstaden og Herlev og Gentofte Hospital på verdenskortet med sin banebrydende forskning. Centret er også enestående dygtige til via eksperimentelle behandlinger at sikre, at forskningen hurtigt kommer patienterne til gavn. Det er både fortjent og naturligt, at det nationale center skal ligge her, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), formand for Region Hovedstaden.