​​​

Vigtig information om coronavirus

Om besøg, aflysning og symptomer.

Vaccination

Læs om vaccination mod COVID-19

Ingen adgang, hvis du har symptomer

Gå IKKE ind på hospitalet, hvis du føler dig syg – og fx har ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste og feber. Du skal have været uden symptomer i 48 timer.

Krav om mundbind fra 29. november

​Fra den 29. november skal både personale, patienter og besøgende igen have et mundbind eller visir på, når de bevæger sig rundt på vores hospitaler i lokaler, hvor der er offentlig adgang. Det er frivilligt for børn under 12 år.

Undlader man som patient eller besøgende at bære mundbind, kan man blive bedt om at forlade hospitalet.

Patienter, der er indlagt på hospitalet er undtaget for krav om mundbind og visir. Det samme er patienter, som er under udøvelse af træningsaktivitet hos fysioterapeut på hospitalet, samt personer som af fysiske eller mentale årsager er fritaget fra at bruge mundbind.​

Coronatest af patienter
Som udgangspunkt skal patienter til indlæggelse, procedure og kontroller ikke PCR-testes længere. Vi skal dog fortsat passe på vores sårbare patienter. Derfor skal patienter fortsat PCR-testes ved akut indlæggelse af medicinske årsager uanset vaccinationsstatus.

Nogle afdelinger med særligt sårbare patienter kan også vælge at PCR-teste i forbindelse med visse undersøgelser eller behandlinger. Afdelingen vil fortælle dig, hvis du skal testes.

To undtagelser

Du behøver ikke blive PCR-testet, hvis:
  • du skal indlægges til en planlagt procedure og er færdigvaccineret mod COVID-19 – og du IKKE har symptomer på corona.
  • du har været smittet med COVID-19 de seneste seks måneder.

Besøgende på hospitalet skal have gyldigt coronapas

På alle hospitaler må patienterne frit modtage besøg. Besøgende skal dog fra 12. november kunne fremvise et gyldigt coronapas ved forespørgsel. Kan du ikke det, kan du blive bedt om at forlade hospitalet.

Kravet om coronapas gælder ikke for patienter, børn under 15 år, nære pårørende, værger og personlige repræsentanter for patienter.

Der kan være særlige regler på nogle afdelinger. Spørg personalet på forhånd i din eller din pårørendes afdeling, hvis du er i tvivl.

Test inden besøg

Er du besøgende eller pårørende, og ikke vaccineret mod eller har været smittet med COVID-19, skal du testes for at opnå et gyldigt coronapas. En negativ test må være højst 72 timer gammel, hvis det er en PCR-test eller 48 timer gammel, hvis det er en hurtigtest. ​

Husk hygiejne og at holde afstand

Det er stadigvæk vigtigt at bruge håndsprit og holde 2 meters afstand alle steder, hvor det er muligt.

Når du er på besøg

Du skal overholde disse regler, når du er på hospitalet:

• Du skal som besøgende have et gyldigt coronapas. Kravet om coronapas gælder dog ikke for patienter, børn under 15 år, nære pårørende, værger og personlige repræsentanter for patienter.​
  • Du skal have mundbind på, når du bevæger dig rundt på hospitalet.
  • Brug håndsprit, når du ankommer, og når du forlader hospitalet.
  • Hold 1 meters afstand til andre
  • I venteområder skal du holde mindst 1 meters afstand til andre.
  • Følg alle instrukser fra personalet og på plakater.

Til patienter/borgere med symptomer på coronavirus

• Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid).

Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
  • Hold afstand til dine nærmeste, og undgå kontakt med andre uden for hjemmet.

• Har du en tid på hospitalet, skal du ringe til afdelingen og få en ny tid.

Hotline

Har du generelle spørgsmål om coronavirus, skal du ringe til myndighedernes fælles hotline, der har åben fra 06:00 til 24:00. Telefonnummer: 70 20 02 33

Du kan også søge information om coronavirus på coronasmitte.dk