Vigtig information om coronavirus

Om mundbind, besøg, aflysning og symptomer.

Brug mundbind og hold afstand

Besøgende og indlagte

Alle besøgende på hospitalet skal nu bruge mundbind alle steder indendørs.

Hvis du er indlagt, behøver du ikke bruge mundbind, men vi opfordrer dig til at tage det på, hvis du forlader din afdeling.

Undtagelser:

• Mundbind er valgfrit for børn under 12 år
  • Personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet, skal ikke bære mundbind
  • Mundbindet skal fjernes, hvis du får svære gener og ubehag, som fx vejtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser
  • Mundbind kan fjernes, hvis man har brug for at spise, drikke eller indtage medicin – eller ved samtale med personer, der mundaflæser m.v.

Husk at holde afstand

Det er stadigvæk vigtigt at holde 2 meters afstand alle steder, hvor det er muligt. Mundbind er et supplement til kravet om at holde afstand.

Begrænset besøg og ledsagelse på hospitalet

For at undgå smittespredning må vores patienter i øjeblikket kun ledsages og få besøg af én fast pårørende.

Som pårørende må du derfor kun gå ind på hospitalet, hvis du er den FASTE nærmeste pårørende til en patient.

Begrænsningen gælder ikke for kritisk syge patienter og for patienter, der kan modtage besøg på udearealer.

Kontakt den relevante afdeling, hvis du er i tvivl.

Bemærk!

Der kan være lokale forhold i afsnit og klinikker, som kræver andre rammer og begrænsninger for besøg og ledsagelse. Vi anbefaler, at du på forhånd spørger i din eller din pårørendes afdeling eller orienterer dig på afdelingens hjemmeside.
Find afdelingens hjemmeside via oversigten her.

Når du er på besøg

Du skal overholde disse regler, når du er på hospitalet:

• Brug mundbind på fællesarealer - valgfrit for børn under 12 år.
  • Brug håndsprit, når du ankommer, og når du forlader hospitalet
  • Hold 2 meters afstand til andre
  • I venteområder skal du holde mindst 1 meters afstand til andre.
  • Følg alle instrukser fra personalet og på plakater.

Ingen adgang, hvis du har symptomer

Gå IKKE ind på hospitalet, hvis du føler dig syg – og fx har ondt i halsen, muskelsmerter, tør hoste og feber. Du skal have været uden symptomer i 48 timer.

Patienter, der har fået aflyst deres tid

På grund af coronavirus har vi siden midten af marts måtte udsætte tider til udredning, behandling og kontrol. Personalet gør i øjeblikket en ekstra indsat for at indkalde patienter. Det betyder, at du også kan blive indkaldt om aftenen eller i weekenden. Patienter med størst behov for behandling og udredning bliver indkaldt først. Hold øje med din e-Boks.

Meld afbud i god tid

Husk at melde afbud i god tid, hvis du ikke kan komme til din aftale på hospitalet. Så kan vi give din tid til en anden, der venter – og du kan få en ny tid uden at skulle vente for længe. Det kan være vigtigt for dit forløb.

Til patienter/borgere med symptomer på coronavirus

• Hvis du har problemer med vejrtrækning, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge (eller 1813, hvis det er uden for din egen læges åbningstid).

Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
  • Hvis du har milde symptomer og ønsker at blive testet, skal du kontakte din læge (eller Akuttelefonen 1813 udenfor lægens åbningstid)

Hold afstand til dine nærmeste, og undgå kontakt med andre uden for hjemmet.
Har du en tid på hospitalet, skal du ringe til afdelingen og få en ny tid.

Test for coronavirus

Læs om henvisning og svar på test for coronavirus - på regionh.dk

Hotline

Har du generelle spørgsmål om coronavirus, skal du ringe til myndighedernes fælles hotline, der har åben døgnet rundt. Telefonnummer: 70 20 02 33